Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ολάντ εναντίον Peugeot-Citroen

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ολάντ εναντίον Peugeot-Citroen

ΑΓΟΡΑ

Ολάντ εναντίον Peugeot-Citroen

ΑΓΟΡΑ

«Το κράτος δεν θα παραμείνει απαθές» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος κληθείς να σχολιάσει το λουκέτο σε εργοστάσιο της Peugeot-Citroen και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Ο Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο από την πτώση της Βαστίλης, χαρακτήρισε «μη αποδεκτό» το πλάνο αναδιάρθρωσης που παρουσίασε στους εργαζόμενους ο Πρόεδρος του Ομίλου PSA, Philippe Varin.

Advertisement
Advertisement

Ο Ολάντ υποστήριξε ότι η εύκολη λύση είναι να κατηγορηθούν οι εργαζόμενοι για την οικονομική κατάσταση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. «Υπήρξαν εσφαλμένες στρατηγικές επιλογές από την πλευρά της διοίκησης που οδήγησαν εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα κατηγόρησε τον Varin ότι αν και το σχέδιο αναδιάρθρωσης ήταν ειλημμένο εδώ και αρκετούς μήνες, επέλεξε να το δημοσιοποιήσει μετά τις προεδρικές εκλογές.

Οι σημαντικές ζημιές από την πτώση των πωλήσεων στην Ευρώπη οδήγησαν την PSA Peugeot-Citroen στην απόφαση για διακοπή λειτουργίας από το 2014 του εργοστασίου στο Aulnay, βόρεια του Παρισιού, όπου κατασκευάζεται το Citroen C3. Το σχέδιο προβλέπει ότι από τους 3.000 εργαζόμενους οι μισοί θα «απορροφηθούν» σε άλλες μονάδες παραγωγής του ομίλου, ενώ οι υπόλοιποι θα  αναζητήσουν εργασία στην ευρύτερη περιοχή.

Για το εργοστάσιο στη Ρεν (εκεί όπου παράγονται το Peugeot 508 και τα Citroen C5 and C6), το πλάνο προβλέπει την μείωση του εργατικού δυναμικού από τις 5.600 στις 4.200 θέσεις. «Η κρίση στην Ευρώπη είναι τόσο βαθιά και επίμονη που κατέστησε αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση των λειτουργιών μας, προκειμένου η παραγωγή μας να ευθυγραμμιστεί με τις προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια», είχε δηλώσει ο Varin.

Advertisement
Advertisement