Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Οι νικητές του Young Creative Chevrolet

Ελλάδα 16:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι νικητές του Young Creative Chevrolet

ΑΓΟΡΑ

Οι νικητές του Young Creative Chevrolet

ΑΓΟΡΑ

Στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη φιλοξενήθηκε η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού Young Creative Chevrolet 2012, στις κατηγορίες Μόδας, Φωτογραφίας, Visual Arts και Video. Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός αναδεικνύει ανερχόμενα ταλέντα από το χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και τα ενθαρρύνει να δουν τη Chevrolet μέσω της δικής τους δημιουργικής ματιάς.

Advertisement
Advertisement

Την ελληνική κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Δημήτρης Πέτρου (Μόδα), Επαμεινώνδας Κουτσούκης (Φωτογραφία), Δημήτρη Δρυς (Visual Arts) και Δημήτρης Κουρούμπαλης (Video). Τα κριτήρια για την απόφασή τους ήταν η δημιουργικότητα, η καινοτομία, οι καλλιτεχνικές αρετές αλλά και η επιτυχία του έργου να μεταδώσει το μήνυμα της Chevrolet «Make it Happen».

Ο διαγωνισμός Young Creative Chevrolet ξεκίνησε το 2007 και οι πρώτοι κάθε κατηγορίας διαγωνίζονται στο μεγάλο Πανευρωπαϊκό Τελικό. Αξίζει να σημειωθεί πως η νικήτρια του 2010 στην κατηγορία μόδας κατέλαβε τελικά την  τρίτη θέση στον τελικό, ενώ πέρυσι, η Ελληνίδα νικήτρια στην κατηγορία Visual Arts πήρε την πρώτη θέση και το poster της χρησιμοποιήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα στον εορτασμό των 100 χρόνων της Chevrolet.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη μεγάλη συμμετοχή αλλά και από την ποιότητα των έργων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Chevellas, κ. Θάνος Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Ακόμα και σήμερα, στις δύσκολες μέρες που περνάμε, πιστεύω πως η τέχνη εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας. Πιστεύω στη δύναμη του Ελληνικού πνεύματος, στη πρωτοποριακή και πρακτική σκέψη και πιστεύω ότι έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων ευρωπαίων. Ο διαγωνισμός Young Creative Chevrolet θα έχει και στο μέλλον την αμέριστη υποστήριξη όλων μας».[nggallery id=192]

Advertisement
Advertisement