Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

“Ιπτάμενη” Volvo…

Ελλάδα 3:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Ιπτάμενη” Volvo…

ΑΓΟΡΑ

“Ιπτάμενη” Volvo…

ΑΓΟΡΑ

Παρότι η κρίση ταλανίζει τις περισσότερες εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων, κάποιες, με σωστές στρατηγικές αλλά και χαμηλούς τόνους σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Για παράδειγμα η Volvo η οποία -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων- αύξησε τις πωλήσεις της κατά 27%! Χαρακτηριστικά, η Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων ανάμεσα στις πρώτες είκοσι μάρκες της Ελληνικής αγοράς. Μάλιστα, η Volvo ήταν η μόνη από τις πολυτελείς μάρκες που είχε αύξηση πωλήσεων, με τις άμεσες ανταγωνίστριές της να παρουσιάζουν την ίδια περίοδο πτώση που άγγιξε και το 40%! Σημαντική είναι επίσης και η αύξηση του μεριδίου αγοράς της Volvo. Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων αφού τα στοιχεία πωλήσεων αντιπροσωπεύουν μόνο το ¼ του έτους, το μερίδιο της Volvo στην Ελληνική αγορά για την αντίστοιχη περίοδο είναι 2,7%!

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε μία αγορά 17.179 αυτοκινήτων, τα 459 από αυτά ήταν Volvo. Τα νούμερα για το ίδιο διάστημα του 2011 ήταν 25.267 και 361 αντίστοιχα (μερίδιο Volvo 1,4%). Τα στοιχεία αυτά αποκτούν ιδιαίτερη αξία για τη Σουηδική μάρκα αν συνυπολογιστεί ότι η Volvo προέρχεται από μία ήδη πολύ πετυχημένη χρονιά, το 2011, όπου σε σχέση με το 2010 είχε σημειώσει αύξηση πωλήσεων 56,4%.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, παρατηρούμε ότι 7 στα 10 μοντέλα της μάρκας που πουλήθηκαν το διάστημα Ιανουάριος-Μάρτιος του 2012 ήταν diesel ενώ 1 στα 3 αντιπροσώπευε εταιρική πώληση! Την πρώτη θέση στις πωλήσεις της Volvo κατέχουν τα μοντέλα S60 και V60. Αποτελούν από κοινού περίπου το 45% των πωλήσεων της μάρκας για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

Σχολιάζοντας την πορεία της Volvo το πρώτο τρίμηνο του 2012, ο κ. Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas δήλωσε: “Με δεδομένο ότι το 2012 αναμένεται μία πολύ δύσκολη χρονιά, η μέχρι τώρα πορεία μας δείχνει ότι ως εταιρεία κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Πιστοί στο premium DNA της μάρκας, εξασφαλίζουμε και προσφέρουμε πλούσια εξοπλισμένα αυτοκίνητα στη σωστή τιμή, με τους κορυφαίους κινητήρες diesel και βενζίνης της αγοράς. Αποδεικνύεται ότι οι καταναλωτές αυτό το αναγνωρίζουν και μας τιμούν με την προτίμησή τους. Παραμένουμε αισιόδοξοι για το άμεσο μέλλον καθώς η άφιξη τον Ιούλιο του ολοκαίνουριου Volvo V40, του νέου 5-θυρου Σουηδικού hatchback, αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις της Volvo στην Ελλάδα.”

Advertisement
Advertisement