Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ανανεώνει τα off-road μοντέλα της η Yamaha για το 2022

Ελλάδα 13:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανανεώνει τα off-road μοντέλα της η Yamaha για το 2022

NEWSMOTO

Ανανεώνει τα off-road μοντέλα της η Yamaha για το 2022

NEWSMOTO

Με μια δεύτερη θέση στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα MXGP και MX2, καθώς επίσης και με τον Τίτλο Κατασκευαστών στην κατηγορία MX2, η  Yamaha ανανεώνει στα σημεία τα δυο YZ450F και YZ250F για το 2022, κάνοντας τα ακόμα πιο ανταγωνιστικά σε ιδιώτες και αγωνιζόμενους.

Advertisement
Advertisement

Η αυθεντική ΥΖ250 ήταν η μοτοσυκλέτα που χάρισε στην Yamaha το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον Håkan Andersson, το 1973 – τον πρώτο μεταξύ πολλών τίτλων Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM και AMA Supercross στα 250 κ.εκ. που κατακτήθηκαν από αυτή την εικονική μοτοσυκλέτα motocross κατά τη διάρκεια των επόμενων λίγων δεκαετιών από μερικούς από τους σπουδαιότερους αναβάτες του αθλήματος.

Η YZ250 είναι ένας πραγματικός θρύλος στον κόσμο των Off Road μοτοσυκλετών.

Advertisement
Advertisement

Για το 2022, η εξέλιξη αυτής της εξαιρετικά επιτυχημένης μοτοσυκλέτας motocross συνεχίζεται διαθέτοντας ενα ολοκαίνουργιο και εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο με σχεδίαση παρόμοια αυτής που χρησιμοποιείται σε όλες τις καινούργιες YZ125, ενώ διαθέτει στιβαρή οριζόντια γραμμή που παρέχει στην μοτοσυκλέτα επιθετική και δυναμική εμφάνιση. Το νέο ρεζερβουάρ και τα περιβλήματα του ψυγείου είναι σε ακόμα μικρότερες διαστάσεις ανάμεσα στα γόνατα του αναβάτη, για αυξημένη δυνατότητα μετακίνησης του αναβάτη κατά τη μετατόπιση του βάρους και την κίνηση σε στροφές – ενώ το πλαίσιο μικρών διαστάσεων δημιουργεί επίσης μια αίσθηση χαμηλού βάρους και ευελιξίας που ενισχύει τον αθλητικό χαρακτήρα του νέου μοντέλου.

Εκτός από το μικρότερο πλάτος πλαισίου, η YZ250 2022 διαθέτει ανασχεδιασμένη σέλα με πιο επίπεδη άνω επιφάνεια που βελτιώνει την εργονομία της μοτοσυκλέτας και κάνει ευκολότερη και γρηγορότερη τη μετατόπιση του βάρους μπροστά/πίσω.

Advertisement

Τα μπροστινά φτερά διαθέτουν πιο κομψή και πιο δυναμική εμφάνιση, ενώ τα πλευρικά καπάκια και το πίσω φτερό έχουν ανασχεδιαστεί για βελτιωμένη απόδοση εισαγωγής αέρα.

Advertisement

Η νέα YZ250 διαθέτει ένα ισχυρό νέο σύστημα πέδησης που προσφέρει αυξημένη απόδοση και αίσθηση, μειώνοντας ταυτόχρονα το βάρος.

Τα μπροστινά πιρούνια υψηλών προδιαγραφών είναι της KYB οπως και η πίσω ανάρτηση και αποτελούν σημείο αναφοράς στον κλάδο και για το μοντέλο του 2022 με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις να έχουν τροποποιηθεί ώστε να προσφέρουν ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά απόσβεσης σε χαμηλές ταχύτητες.

Το 2022, η Yamaha θα θέσει σε κυκλοφορία μια αποκλειστική νέα αγωνιστική έκδοση YZ250 Monster Energy Yamaha Racing Edition, εμπνευσμένη κατευθείαν από τις μοτοσυκλέτες των εργοστασιακών ομάδων Monster Energy Yamaha MXGP και MX2.

Advertisement