Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Velocifero Beach MAD: Φορτίζεται και πάει… παραλία

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Velocifero Beach MAD: Φορτίζεται και πάει… παραλία

NEWSMOTO

Velocifero Beach MAD: Φορτίζεται και πάει… παραλία

NEWSMOTO

Υπέρ του δέοντος ογκώδη ελαστικά και ηλεκτροκίνηση, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας πρότασης της Ιταλικής Velocifero για την παραλία και όχι μόνο.

Advertisement
Advertisement

Η Beach MAD βέβαια δεν είναι μια συνηθισμένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, καθώς το αλλόκοτο παρουσιαστικό της καταλήγει σε δυο.. υπερφουσκωμένους τροχούς που θυμίζουν τα οχήματα τύπου fat-tire. Με το ίδιο σκεπτικό δημιουργήθηκε το εξωγήινο δίτροχο της Velocifero, το οποίο παρουσιάστηκε στο Bangkok International Motor Show.

Η περιγραφή που του έχουν δώσει είναι «ένα buggy κομμένο στη μέση», κάτι που ισχύει σε γενικές -φουτουριστικές- γραμμές. Το ψηλό του ανάστημα σίγουρα θα μπορεί να προσφέρει διασκέδαση στην αμμουδιά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να οργώσει παραλίες αφού η δύναμη του ηλεκτροκινητήρα είναι στα μόλις 2kw και με την τελική στα περίπου 60χλμ/ώρα. Ένα 50άρακι σαν να λέμε, με την αυτονομία όμως μέχρι την επόμενη φόρτιση να μην ξεπερνά τα μόλις 60-70 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Εκεί που χάνει όμως στο κομμάτι των επιδόσεων έρχονται τα περιφερειακά για να ρεφάρει, διαθέτοντας ατσάλινο πλαίσιο, ψαρωτικό πίσω αμορτισέρ και υδραυλικά δισκόφρενα. Ένα παιχνίδι για κάθε τερέν ή έστω ένα εργαλείο για μικρές μετακινήσεις είναι στο δια ταύτα το Beach MAD και η λογική αυτή μας αρέσει. Πόσο θα κοστίζει; Άγνωστο. Πότε θα το δούμε από κοντά; Μάλλον ποτέ, καθώς απευθύνεται σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη.

Από την άλλη όμως η Velocifero έχει διαθέσει οχήματα της και σε χώρες της Ευρώπης. Λέτε;..

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Moto Guzzi V85 TT Travel: Όταν οι περιπλανήσεις είναι μακρινές

Advertisement

Silkolene: Σας την παρουσιάζουμε εκ των έσω

Αφιέρωμα Nέα Mοντέλα Mοτοσυκλετών 2021: Η ενδεκάδα που κερδίζει!