Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Triumph Thruxton TFC: Νέα Sport ξεχωριστή και… κλασσική

Ελλάδα 6:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Triumph Thruxton TFC: Νέα Sport ξεχωριστή και… κλασσική

NEWSMOTO

Triumph Thruxton TFC: Νέα Sport ξεχωριστή και… κλασσική

NEWSMOTO

Με ακόμα περισσότερο στυλ, δύναμη και απόδοση, η Thruxton TFC ανεβάζει τον πήχη ώστε να γίνει η απόλυτη σπορ κλασική, και η νέα κορυφή στη θρυλική σειρά Thruxton.

Advertisement
Advertisement

 

Σπάνιo, όμορφo και πραγματικά ξεχωριστό, το πρώτο μοντέλο παραγωγής TFC αποτελεί ότι καλύτερο υπάρχει από Βρετανική μηχανολογία, λεπτομέρεια και φινίρισμα. Αυτό τοσπάνιο μοντέλο που δεν θα παραχθεί ξανά προσφέρει περισσότερα από κάθε άποψη.

Advertisement
Advertisement

Με μόνο 750 κομμάτια να πωλούνται παγκοσμίως, η Thruxton TFC, θα γίνει άμεσα επιθυμητή. Διαθέτοντας λογότυπα TFC (που σημαίνει Triumph Factory Custom) και όργανα με χρυσές λεπτομέρειες, καθώς και μια όμορφη ατομικά αριθμημένη πλάκα στην επάνω γέφυρα του μπροστινού, η κάθε μια θα είναι εντελώς μοναδική και δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

Κάθε ιδιοκτήτης Thruxton TFC θα λάβει επίσης ένα ειδικά προσαρμοσμένο πακέτο παράδοσης TFC, μοναδικό για τη μοτοσυκλέτα του, με μια αριθμημένη επιστολή υπογεγραμμένη από τον Nick Bloor, διευθύνων σύμβουλο της Triumph, ένα εξατομικευμένο custom βιβλίο και μια πανέμορφη κουκούλα προστασίας Thruxton TFC.

Το νέο κορυφαίο μοντέλο της Triumph διαθέτει μέρη από ανθρακόνημα, συμπεριλαμβανομένου ενός ενιαίου φέρινγκ, εμπρός φτερού, “κοκοβιού”, προστατευτικών για τα πόδια και καπακιών εξάτμισης. Επιπλέον εξαιρετικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν κατεργασμένη αλουμινένια επάνω γέφυρα μπροστινού με λογότυπο TFC, βουρτσισμένα νίκελ κέντρα καθρεφτών, φιμέ ζελατίνα, όμορφη πίσω σέλα με ιδιαίτερη ραφή, και τάπα λαδιού από κατεργασμένο αλουμίνιο.

Advertisement

Όλα αυτά έρχονται στην κορυφή ενός πλήθους πανέμορφων μαύρων χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων ανοδιωμένων πολύ-ακτινωτών τροχών, των μαύρων ελατηρίων Öhlins με μαύρα αυτοκόλλητα. Το ίδιο χρώμα έχουν τα καπάκια του κινητήρα και το πίσω μέρος. Ως συμπλήρωμα στις μαύρες λεπτομέρειες και στο πραγματικό ανθρακόνημα, η Thruxton TFC είναι διαθέσιμη σε ένα μοναδικό χαρακτηριστικό χρώμα: Carbon Black, με βουρτσισμένες λεπτομέρειες στα προστατευτικά γονάτων, και χειροποίητες χρυσές ρίγες. Αυτά τα χρυσά στοιχεία εκτείνονται σε ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα, από τις χρυσές γραμμές του φέρινγκ, τις χρυσές λεπτομέρειες στα λογότυπα, τα όργανα και το μοναδικό κλειδί, ακόμη και την custom χρυσή αλυσίδα.

Advertisement

Η Thruxton TFC διατηρεί επίσης όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Thruxton, όπως η flip-top τάπα ρεζερβουάρ Monza, τα δίδυμα σώματα ψεκασμού με τις βουρτσισμένες εισαγωγές, τα μαρσπιέ από Daytona R και το ανοδιωμένο ψαλίδι από βουρτσισμένο αλουμίνιο.

Η νέα Thruxton TFC επιτυγχάνει απίστευτη αύξηση ισχύος 10 ίππων σε σχέση με τη στάνταρ Thruxton R. Αυτό επιτυγχάνεται με σημαντικές αναβαθμίσεις του κινητήρα, συμπεριλαμβανομένων πλήθους ελαφρύτερων μερών κινητήρα, εμβόλων υψηλής συμπίεσης και αναθεωρημένων θυρών και προφίλ εκκεντροφόρου. Μαζί με την υψηλότερη ισχύ, η Thruxton TFC προσφέρει επίσης μια απίστευτα υψηλή ροπή χαμηλά και σε ολόκληρη την περιοχή στροφών, φτάνοντας στα 115 Nm ροπής. Υπάρχει επίσης ένα μοναδικό σύστημα εξατμίσεων μόνο για την Thruxton TFC, με τελικά τιτανίου Vance & Hines και καπάκια από ανθρακόνημα, με ένα μοναδικό λογότυπο χαραγμένο με λέιζερ.

Σημαντικές εξοικονομήσεις βάρους σε διάφορα μέρη της μοτοσυκλέτας την κάνουν την Thruxton TFC πέντε κιλά πιο ελαφριά από την “R” για ακόμα πιο δυναμική και ευέλικτη οδήγηση – αυτό επιτυγχάνεται από βελτιώσεις εξαρτημάτων του κινητήρα, τα μέρη από ανθρακόνημα, τις αλουμινένιες ράγες βάσης κινητήρα, και μια ελαφρύτερη μπαταρία. Εκτός από την εξοικονόμηση βάρους, η Thruxton TFC έχει επίσης κορυφαίες για την κατηγορία προδιαγραφές και εξοπλισμό, με πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο μπροστινό Öhlins NIX30 και πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Öhlins πίσω με ξεχωριστά δοχεία με αλουμινένιους μηχανισμούς ρύθμισης.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης υψηλών προδιαγραφών 4-έμβολες ακτινωτές μονομπλόκ δαγκάνες Brembo M4.34 με δίδυμους πλευστούς μπροστινούς δίσκους Brembo, παρέχοντας εξαιρετική δύναμη φρεναρίσματος, καθώς και μοναδικών αγωνιστικών προδιαγραφών ελαστικά Metzeler Racetec RR με εξαιρετική πρόσφυση. Οι υψηλές προδιαγραφές συνεχίζονται με ακτινική τρόμπα Brembo και ρυθμιζόμενη μανέτα φρένου MCS και όμοια μανέτα συμπλέκτη.

Το επίπεδο της τεχνολογίας που επικεντρώνεται στον αναβάτη είναι επίσης ανεβασμένο, με τρία αναβαθμισμένα προγράμματα οδήγησης μοναδικά για τη Thruxton TFC (βροχής, δρόμου και σπορ), τα οποία τώρα προσαρμόζουν τον χάρτη του γκαζιού, τις ρυθμίσεις του ABS και του ελέγχου πρόσφυσης για να ταιριάζουν καλύτερα στις συνθήκες οδήγησης ή στις προτιμήσεις του αναβάτη. Αυτό ενεργοποιείται μέσω του τελευταίας γενιάς ride by wire, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, ασφάλεια και έλεγχο.

Για βελτιωμένη ορατότητα, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, η Thruxton TFC διαθέτει φωτισμό LED, συμπεριλαμβανομένου προβολέα 7 ιντσών με τον χαρακτηριστικό φωτισμό ημέρας, συμπαγών φλας LED και οπίσθιων φώτων.

Η μοτοσυκλέτα είναι επίσης εξοπλισμένη με ABS και έλεγχο πρόσφυσης για μέγιστη ασφάλεια και έλεγχο – και τα δύο τοποθετημένα διακριτικά, διαθέτοντας άριστη απόκριση. Ο υποβοηθούμενος συμπλέκτης, βελτιστοποιημένος για να μειώσει την απαιτούμενη από τον αναβάτη, καθιστά τη μοτοσυκλέτα ακόμα πιο άνετη στις μεγάλες διαδρομές καθώς και στα πολλά σταμάτα/ξεκίνα, ενώ επίσης η υποδοχή φόρτισης USB βελτιώνει την άνεση. Ένα immobilizer κινητήρα βρίσκεται τέλος στον στάνταρ εξοπλισμό της Thruxton TFC, με ενσωματωμένο πομπό στο νέο πολυτελές χρυσό κλειδί.