Menu
Live Κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων newsautoCHOICE | Τιμές Καυσίμων

Newsmoto

Triumph: Επίσημη αποκάλυψη για την Daytona Moto2 765

  • newsmototeam
Triumph Daytona Moto2 765

Όπως είχε ανακοινωθεί από την Triumph στις αρχές Αυγούστου η νέα τρικύλινδρη Daytona Moto2 765 αποκλαλύφθηκε επίσημα ως έκδοση περιορισμένης παραγωγής στον βρετανικό αγώνα του πρωταθλήματος MotoGP.

 

Με την έκδοση αυτή της νέας Daytona 765 η Triumph γιορτάζουμε την επιστροφή της στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων ταχύτητας, ως ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto2. Η νέα περιορισμένης έκδοσης Daytona Moto2 765 είναι η υψηλότερων προδιαγραφών έκδοση του βρετανικού αγωνιστικού θρύλου που έχει κατασκευαστεί ποτέ και σηματοδοτεί μια μοναδική συνεργασία με το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP της FIM.

Triumph Daytona Moto2 765

Η δική σου εργοστασιακή Moto2 μοτοσυκλέτα
Σχεδιασμένη από την ίδια ομάδα ειδικών που εξέλιξε τον κινητήρα Moto2, η νέα Daytona Moto2 765 Limited Edition διαθέτει το νέο 3-κύλινδρο κινητήρα προδιαγραφών Moto2 της Triumph, ο οποίος αποδίδει την υψηλότερη ισχύ και ροπή που είχε ποτέ μια μοτοσυκλέτα 765 κ.εκ. Με μέγιστη ισχύ 130 PS στις 12.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή που φτάνει τα 80 Nm στις 9,750 σ.α.λ., ο νέος κινητήρας φέρνει αγωνιστική ισχύ και απόδοση στους δρόμους του κόσμου. Οι εκπληκτικές του επιδόσεις γίνονται αντιληπτές από τις χαμηλές στροφές και εξελίσσονται γραμμικά σε όλο το φάσμα των στροφών, μέσω της προηγμένη μονάδας ECU της Street Triple RS, παράγοντας παράλληλα έναν απίστευτο ήχο.

Triumph Daytona Moto2 765

Ο κινητήρας είναι εφοδιασμένος με μια σειρά από εξαρτήματα και αναβαθμίσεις ως προς την απόδοση, οι οποίες προέρχονται κατευθείαν από το πρόγραμμα εξέλιξης του κινητήρα Moto2. Περιλαμβάνονται βαλβίδες εισαγωγής από τιτάνιο, πιο ανθεκτικά έμβολα, προδιαγραφών MotoGP, πίρος εμβόλου με επικάλυψη DLC, νέου προφίλ εκκεντροφόροι, νέες χοάνες, τροποποιημένες μπιέλες, θύρα εισαγωγής, στρόφαλος και κύλινδροι, καθώς και αυξημένη σχέση συμπίεσης. Ο κινητήρας ανεβάζει 600 περισσότερες στροφές από τον κινητήρα της Street Triple RS, με την κόκκινη περιοχή να ξεκινά στις 13.250 σ.α.λ.

Triumph Daytona Moto2 765

Η νέα Daytona Moto2 765 Limited Edition διαθέτει επίσης, νέα εξάτμιση υψηλής απόδοσης η οποία έχει συγκολληθεί με τη μέθοδο TIG, είναι εμπνευσμένη από τις εξατμίσεις του πρωταθλήματος Moto2 και συνοδεύεται από τελικό τιτανίου της Arrow που προσφέρει τον απίστευτο ήχο των μοτοσυκλετών που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Moto2! Αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την Triumph και ειδικά γι’ αυτό το μοντέλο και είναι ένα πλευρικά τοποθετημένο κουρμπαριστό τελικό που συνδυάζει υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και πολύ χαμηλό βάρος.

Triumph Daytona Moto2 765

Καθώς είναι η μοτοσυκλέτα που απέχει μια ανάσα από τις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Moto2, η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition είναι εφοδιασμένη με νέο κιβώτιο ταχυτήτων, με αναλογίες σχέσεων που έχουν ρυθμιστεί ειδικά για την πίστα. Η αναλογία της πρώτης σχέσης προέρχεται κατευθείαν από το πρόγραμμα εξέλιξης του κινητήρα Moto2.

Triumph Daytona Moto2 765

Η υψηλότερων προδιαγραφών Daytona που κατασκευάστηκε ποτέ
Ως η υψηλότερων προδιαγραφών αγωνιστική μοτοσυκλέτα Triumph, η νέα Daytona Moto2 765 Limited Edition διαθέτει ελαφριά φρένα Brembo Stylema προδιαγραφών superbike. Με μικρές διαστάσεις και άψογα μορφοποιημένα, αυτά είναι τα υψηλότερων προδιαγραφών φρένα της Brembo και χαρακτηρίζονται από την άμεση απόκριση, την ανθεκτικότητα στην πίστα και την ταχύτατη ψύξη τους. Στα αποκλειστικά εξαρτήματα της Brembo περιλαμβάνονται ρυθμιζόμενη μανέτα ως προς το εύρος και την απόσταση από το γκριπ, καθώς και ακτινική αντλία MCS.

Triumph Daytona Moto2 765

Η νέα Daytona διαθέτει επίσης, τα νέας γενιάς και κορυφαίων προδιαγραφών ελαστικά δρόμου Diablo Supercorsa SP, τα οποία προσφέρουν μέγιστη ακρίβεια και πρόσφυση στην πίστα και το δρόμο. Το σύστημα ανάρτησης των τροχών αποτελείται από αγωνιστικών προδιαγραφών αναρτήσεις Öhlins μπροστά και πίσω, με πιρούνι 43 χιλ. και πίσω αμορτισέρ TTX36. Και οι δύο αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες ως προς την επαναφορά και τη συμπίεση των ελατηρίων.

Triumph Daytona Moto2 765

Παράλληλα με τις κορυφαίες προδιαγραφές και τον μεγαλύτερης χωρητικότητας κινητήρα, η νέα Daytona Moto2 765 Limited Edition είναι ελαφρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο Daytona και παρέχει μέγιστη ευελιξία και δυναμική αγωνιστική οδήγηση. Αυτά έχουν επιτευχθεί μέσω του ελαφρύτερου πλαισίου και του ψαλιδιού, καθώς και μέσω των ελαφρύτερων εξωτερικών καλυμμάτων από ανθρακονήματα. Η νέα Daytona είναι εξοπλισμένη με τους ελαφρύτερους τροχούς στην κατηγορία της, οι οποίοι είναι 17 ιντσών, έχουν κατασκευαστεί από κράμα αλουμινίου και διαθέτουν πέντε μπράτσα. Συμβάλλουν σε μεγάλη ευελιξία και σε εκπληκτικό κράτημα, με αγωνιστικών προδιαγραφών αντιολισθητική μαύρη γυαλιστερή βαφή.

 

Ιδανικής σχεδίασης πλαίσιο που παρέχει ακρίβεια
Η πολυαναμενόμενη νέα Daytona Moto2 765 Limited Edition διαθέτει όμοιας ακρίβειας πλαίσιο, με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο πρωτότυπο εξέλιξης του κινητήρα Moto2TM και στην Daytona R που κατέκτησε το πρωτάθλημα BSB και πέτυχε πολλαπλές νίκες στην κατηγορία TT Supersports του Isle of Man. Σε αυτές τις επιτυχίες έχει συμβάλλει και η ασύγκριτη ευελιξία και ακρίβεια του πλαισίου, το οποίο μαζί με τις συνολικές κορυφαίες προδιαγραφές, κάνει αυτό το νέο μοντέλο, την πιο δυναμική και σταθερή Daytona που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Σχεδιασμένη για εξαιρετική απόδοση στο δρόμο και την πίστα, η νέα Daytona διαθέτει μονόσελο που συμβάλλει στη μείωση βάρους και ενισχύει τον αγωνιστικό προσανατολισμό της. Το μονόσελο διαθέτει πιο απαλό αφρώδες υλικό αγωνιστικής φιλοσοφίας, το οποίο επιτρέπει ευκολότερες μετατοπίσεις του αναβάτη στη σέλα. Διαθέτει επίσης αγωνιστικής έμπνευσης μαξιλαράκι πλάτης, το οποίο έχει ενσωματωθεί στο κάλυμμα της ουράς.

Η περισσότερη τεχνολογία που έχει εφαρμοστεί σε Daytona
Ένα σημαντικά υψηλότερο επίπεδο σύγχρονης τεχνολογίας υπάρχει στο βασικό εξοπλισμό της νέας Daytona Moto2 765 Limited Edition. Περιλαμβάνονται κορυφαία για την κατηγορία πλήρως έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT με μοναδικό νέο γραφικό έναρξης που συνδυάζει τα λογότυπα Moto2 και Triumph, καθώς και χρονόμετρο. Αυτός ο συνδυασμός συμβάλλει στην κορυφαία τεχνολογία που είχε ποτέ μια Daytona. Και για απλή πρόσβαση στα όργανα κατά την οδήγηση, η νέα Daytona διαθέτει νέας σχεδίασης εργονομικούς διακόπτες πολλαπλών λειτουργιών με joystick πέντε κατευθύνσεων.

Triumph Daytona Moto2 765

Επίσης για πρώτη φορά σε Daytona, οι αναβάτες μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι πέντε λειτουργίες Rain, Road, Rider (που διαμορφώνεται από τον αναβάτη), Sport και Track. Όλες οι λειτουργίες προσαρμόζουν τη χαρτογράφηση του γκαζιού και τις ρυθμίσεις του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης και του ABS, ώστε να ταιριάξουν απόλυτα με το στυλ οδήγησης του αναβάτη και τις οδικές συνθήκες. Ενεργοποιούνται μέσω του συστήματος ride-by-wire.

Έτοιμη για την πίστα και εστιασμένη στις υψηλές επιδόσεις, η νέα Daytona Moto2 765 Limited Edition διαθέτει σύστημα υποβοήθησης αλλαγής ταχυτήτων Triumph στον βασικό της εξοπλισμό. Το quickshifter επιτρέπει ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη και είναι ένα απαραίτητο σύστημα για τους φίλους της αγωνιστικής οδήγησης σε πίστα.

Αγωνιστική παρουσία και στυλ
Με αυθεντικό αγωνιστικό στυλ, η νέα Daytona Moto2 765 Limited Edition διαθέτει νέο ελαφρύ κοστούμι από ανθρακονήματα, το οποίο αποτελείται από νέο μονοκόματο πίνακα οργάνων, ολόσωμο φέρινγκ και νέας σχεδίασης ουρά, μπροστινό φτερό, πίσω λασπωτήρα, πάνω προστατευτικό αλυσίδας και αγωνιστικών προδιαγραφών κάτω προστατευτικό αλυσίδας.

Εμπνευσμένη από τα γραφικά βρετανικής σημαίας που είχε η μοτοσυκλέτα εξέλιξης του κινητήρα Moto2, η νέα Daytona Moto2 765 Limited Edition διαθέτει αυθεντική σήμανση Moto2 και μοναδικές χρωματικές επιλογές Carbon Black, Graphite Grey και Aluminium Silver, με εξαιρετικής αισθητικής λεπτομέρεια από ανθρακονήματα και Aluminium Silver γραφικό στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Το πλαίσιο και το ψαλίδι ολοκληρώνουν την αγωνιστική παρουσία και το επιβλητικό στυλ της μοτοσυκλέτας. Διαθέτουν εξαιρετικό ανοδειωμένο φινίρισμα, το οποίο μειώνει το βάρος, σε σχέση με την παραδοσιακή αμμοβολή. Σε συνδυασμό με τους χαρακτηριστικούς διπλούς προβολείς, τις πίσω βάσεις για την τοποθέτηση σταντ paddock και τα φλας LED, κάνουν τη στυλάτη νέα Daytona Moto2 765, έτοιμη για κάθε δρόμο και κάθε πίστα αγώνων ταχύτητας.

Σε περιορισμένη παραγωγή
Με περιορισμένη έκδοση μόλις 765 μονάδων για τις Η.Π.Α. και τον Καναδά και άλλων 765 για την Ευρώπη, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο, η νέα Daytona Moto2 765 Limited Edition είναι σπάνια, σπέσιαλ και πραγματικά μοναδική. Η ζήτηση από αναβάτες απ’ όλο τον κόσμο είναι ήδη εξαιρετικά θετική. Κάθε μοτοσυκλέτα διαθέτει πανέμορφη τιμονόπλακα από αλουμίνιο billet, η οποία διαθέτει λογότυπο Moto2 και αριθμό παραγωγής που έχει χαραχθεί με laser.

Triumph Daytona Moto2 765

Ένα όνομα με ένδοξο παρελθόν
Μια από τις πιο διάσημες νίκες στην αγωνιστική ιστορία της Triumph πραγματοποιήθηκε το 1966 στον αγώνα Florida Daytona 200, όταν ο Buddy Elmore ξεκινώντας από την 46η θέση, κατάφερε να κάνει μια εκπληκτική νίκη πάνω στη σέλα μιας πρωτότυπης T100 Tiger. Ήταν μια δραματική νίκη που έβαλε το όνομα ‘Daytona’, βαθιά στην ψυχή της Triumph.

Επιστρέφοντας στη γκάμα της Triumph στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Daytona ενδυνάμωσε τη θρυλική της θέση, ως το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία των αγώνων ταχύτητας, επιτυγχάνοντας μια σπουδαία νίκη στο Isle of Man TT και κερδίζοντας τα πρωταθλήματα Βρετανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, καθώς και το παγκόσμιο πρωτάθλημα SuperSports και για μια ακόμη φορά, τον αγώνα Daytona 200. Και με τη φετινή νίκη στο Isle of Man Supersport 2, με οδηγό τον Peter Hickman, η Daytona είναι χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη μεσαίου κυβισμού σπορ μοτοσυκλέτα στον κόσμο.

Αγωνιστικής έμπνευσης αξεσουάρ
Με περισσότερα από 35 γνήσια αξεσουάρ Triumph να είναι διαθέσιμα γι’ αυτό το νέο μοντέλο, οι πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν τη Daytona στις δικές τους προτιμήσεις, με προϊόντα βελτίωσης της εμφάνισης, της προστασίας και της ασφάλειας. Στα νέα αξεσουάρ περιλαμβάνονται σύγχρονα φλας LED με γυαλιστερό μαύρο κορμό, καθώς και πανέμορφο δοχείο υγρών πίσω φρένου από μηχανικά επεξεργασμένο αλουμίνιο, το οποίο διαθέτει καπάκι με λογότυπο Triumph που έχει χαραχθεί με laser. Επίσης, οι αναβάτες μπορούν να προσθέσουν προστατευτικά στον κινητήρα και το πιρούνι, μικρών διαστάσεων σύστημα αντικατάστασης του λασπωτήρα και TPMS.

Δημοφιλή στο Protothema.gr