Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το θρυλικό όνομα Djebel επιστρέφει στη Suzuki

Ελλάδα 8:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το θρυλικό όνομα Djebel επιστρέφει στη Suzuki

NEWSMOTO

Το θρυλικό όνομα Djebel επιστρέφει στη Suzuki

NEWSMOTO

Η Suzuki με αφορμή το νέο V-Strom 800DE δημιούργησε (για την ιταλική αγορά) μια νέα έκδοση Djebel αναβιώνοντας έναν θρύλο.

Advertisement
Advertisement

Η κληρονομιά της Suzuki στις μοτοσικλέτες Off-Road είναι πλούσια και φυσικά η αρχή του νήματος βρίσκεται στο περίφημο Rally Dakar. Στις ειδικές διαδρομές της – τότε – Αφρικής γεννήθηκαν μοντέλα όπως το DR 650 και το DR Big τα οποία διέγραψαν μια άκρως επιτυχημένη πορεία τόσο στους αγώνες Rally Raid, αλλά κυρίως γέμισαν εμπειρίες τους ερασιτέχνες λάτρεις της περιπέτειας.

Ένα από τα μοντέλα που αγαπηθήκαν στην γκάμα της Suzuki τη δεκαετία του 1990 ήταν ο DR 200 Djebel. Η Suzuki, με αφορμή την έλευση της νέας V-Strom 800DE αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση της μοτοσικλέτας εμπνευσμένη από την θρυλική Djebel.

Advertisement
Advertisement

Η μοτοσικλέτα έχει πάρει το όνομά της από το ψηλότερο βουνό της Τυνησίας, την οροσειρά του Άτλαντα θέλοντας να δείξει τον περιπετειώδη χαρακτήρα της μοτοσικλέτας. Η V-Strom 800DE Djebel παρουσιάστηκε στην έκθεση Motor Bike Expo στη Βερόνα και αμέσως τράβηξε τα βλέμματα με τον έντονο λευκό-μπλε-γαλάζιο χρωματιμό της.

Οι τροχοί επίσης ξεχωρίζουν με τα χρυσά στεφάνια, ενώ τα ελαστικά είναι χωμάτινα της Dunlop Trailmax Raid. Στο τεχνικό κομμάτι η Suzuki έχει τοποθετήσει εξάτμιση της Akrapovic από τιτάνιο. Ο κινητήρας από την άλλη παραμένει ανέπαφος με το δικύλινδρο σύνολο των 776 κ.εκ. να αποδίδει 83 ίππους. Τα ηλεκτρονικά επίσης είναι σύγχρονα και οι αναρτήσεις ποιοτικές και ρυθμιζόμενες της Showa, ενώ στον βασικό εξοπλισμό είναι το quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Η ειδική έκδοση Suzuki V-Strom 800DE Djebel είναι διαθέσιμη μόνο για την αγορά της Ιταλίας με την τιμή της να είναι στα 13.900 ευρώ.

Advertisement

Η Suzuki V-Strom 800DE.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η νέα Suzuki GSX-8R στην Ελλάδα (+video)
Δοκιμή: Suzuki GSX-8S
Με μοτοσικλέτες της Suzuki το All Road Training-Riding Academy

Advertisement