Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το επόμενο ηλεκτρικό motocross της Yamaha θα έχει «turbo boost»

Ελλάδα 22:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επόμενο ηλεκτρικό motocross της Yamaha θα έχει «turbo boost»

NEWSMOTO

Το επόμενο ηλεκτρικό motocross της Yamaha θα έχει «turbo boost»

NEWSMOTO

Η Yamaha ετοιμάζει μια motocross μοτοσικλέτα με πρωτοποριακή τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Μετά την Honda και την πολύ επιτυχημένη προσπάθειά της να δημιουργήσει μια ηλεκτρική αγωνιστική motocross μοτοσικλέτα (CR Electric Proto) σειρά παίρνει η Yamaha να μπει σε αυτήν την κατηγορία. Οι Ιάπωνες, έχοντας εμπειρία από την trail ηλεκτρική TY-E που έχουν κατασκευάσει, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατασκευή μιας motocross η οποία θα φέρει υψηλού επιπέδου τεχνολογία, διατηρώντας παράλληλα τα κορυφαία στοιχεία της σειράς YZ της Yamaha.

Η motocross μοτοσικλέτα της Yamaha ακολουθεί το μοτίβο των αντίστοιχων βενζινοκίνητων YZ έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό τις compact διαστάσεις και το χαμηλό βάρος. Το σύστημα μπαταρίας, εναλλάκτη, ηλεκτροκινητήρα είναι ενσωματωμένα σε ένα τμήμα για συσσώρευση των μαζών όσο το δυνατόν πιο κεντρικά, ενώ οι αναρτήσεις, το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι ενεργά κομμάτια του συστήματος.

Το στοιχείο ωστόσο που αναμένεται να φέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία η Yamaha είναι ένας αποσβεστήρας στρέψης (Torsion Damper). Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ενσωματωμένο στο σύστημα μετάδοσης και αποτελείται από δύο ρότορες που περιστρέφονται με αντίθετη φορά που μπορούν στιγμιαία να παράξουν επιπλέον ενέργεια. Με πιο απλά λόγια, αυτό το σύστημα είναι σε θέση να παρέχει όποτε θελήσει ο αναβάτης διπλάσια ισχύ και ροπή.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα… turbo boost το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον αναβάτη όποτε το θελήσει. Στην περίπτωση της motocross μοτοσικλέτας θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις εξόδους από τις στροφές και στα άλματα.

Το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα δούμε ολοκληρωμένη την ηλεκτρική motocross της Yamaha παραμένει άγνωστο, ωστόσο είναι ακόμα ένα δείγμα της επένδυσης που κάνει η εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.