Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το χρονικό του ατυχήματος στον αγώνα Motocross – Πρωταθλητής ο βαριά τραυματίας

Ελλάδα 5:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το χρονικό του ατυχήματος στον αγώνα Motocross – Πρωταθλητής ο βαριά τραυματίας

NEWSMOTO

Το χρονικό του ατυχήματος στον αγώνα Motocross – Πρωταθλητής ο βαριά τραυματίας

NEWSMOTO

Αγωνιζόμενος που περίμενε να τρέξει ήταν ο 27χρονος από την Κατερίνη. Αδερφός αγωνιζόμενου ο 16χρονος.

Advertisement
Advertisement

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν δύο νέοι που τραυματίστηκαν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια αγώνα Motocross. Ο συγκεκριμένος πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά και προσμετρούσε στο ελληνικό πρωτάθλημα Motocross (5ος γύρος) όπως και στο βαλκανικό (τελευταίος αγώνας).

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 13:30 σε μία πίστα που έχει φιλοξενήσει πολλούς αγώνες στο παρελθόν. Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι και η σχεδίαση της έχει παραμείνει ίδια, ακόμα και στο σημείο που έγινε το ατύχημα.

Την ώρα του αγώνα στην κατηγορία MX2 ένας 16άχρονος αναβάτης έχασε τον έλεγχο και συγκεκριμένα στον τρίτο γύρο και στο γρήγορο άλμα μετά τον τερματισμό. Αιτία και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος μίλησε στο Newsauto ήταν η λάσπη και οι καιρικές συνθήκες. Η δυσκολία στο αγωνιστικό τερέν δυσκόλεψε τον αναβάτη ο οποίος πήδηξε στραβά το άλμα και γλίστρησε την ώρα που προσγειωνόταν για να συνεχίσει τη διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει στην σήτα που υπάρχει στα πλαϊνά της πίστας. Εκεί είναι και το σημείο που βρίσκεται η ζώνη των μηχανικών. Στη σήτα υπήρχε μία μικρή σιδερένια κολώνα η οποία βρίσκεται στο σημείο πολλά χρόνια και τη χρησιμοποιούσαν παλιότερα για να ενημερώνουν τους αθλητές για το χρόνο που απομένει. Η μοτοσικλέτα του αναβάτη έπεσε σε αυτό το σίδερο που ήταν και η αιτία του σοβαρού τραυματισμού των δύο νέων.

Περίμενε να τρέξει…

Advertisement

Ο 27άχρονος που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά είναι πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία MX1. Μάλιστα βρισκόταν στο σημείο εκείνο με την στολή του καθώς σε 15 λεπτά θα συμμετείχε στον αγώνα. Ο 16άχρονος ήταν αδερφός αναβάτη που έτρεχε στον αγώνα.

Σε δηλώσεις του στο Newsauto αυτόπτης μάρτυρας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι εικόνες που εξελίχτηκαν αμέσως μετά το ατύχημα ήταν σοκαρίστηκες. Ήταν σα να βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη. Από τη μία έβλεπες τους τραυματίες, από την άλλη άκουγες τις μοτοσικλέτες, φωνές, κόσμος κ.λπ. Ήταν μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Στο σημείο υπήρχε ασθενοφόρο όπου οι τραυματιοφορείς κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε και ένα δεύτερο ασθενοφόρο για να συνδράμει στην βοήθεια».

Advertisement

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και οι δύο τραυματίες παραμένουν διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

*πηγή φωτογραφιών: Moto

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά είναι τα Τέλη Κυκλοφορίας 2022 – Τι θα γίνει με τεκμήρια!
Πόσο πρέπει να δουλέψει ο Έλληνας για να πάρει καινούργιο αυτοκίνητο;
Η Yamaha ετοιμάζει ενιαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με R7

Advertisement