Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Το απόλυτο e-bike με την απεριόριστη αυτονομία

Ελλάδα 12:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το απόλυτο e-bike με την απεριόριστη αυτονομία

NEWSMOTO

Το απόλυτο e-bike με την απεριόριστη αυτονομία

NEWSMOTO

Η UltraTRX παρουσίασε το όνειρο κάθε φανατικού χρήστη ηλεκτρικού ποδηλάτου.

Advertisement
Advertisement

Η UltraTRX είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών ποδηλάτων η οποία έγινε γνωστή από το ακραίο King E-Cheetah που είχε παρουσιάσει πριν από μερικούς μήνες. Το συγκεκριμένο ποδήλατο ήταν εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 18 kW (!) και μπορούσε να φτάσει τα 140 χλμ./ώρα με αυτονομία στα 130 χιλιόμετρα! Εντυπωσιακό…

Η εταιρεία λοιπόν που κατασκεύασε αυτό το… «superbike των e-bikes», παρουσίασε παράλληλα και μια από τις πιο έξυπνες πατέντες στον τομέα των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Πρόκειται για ένα μικρό σύστημα πηνίου/μαγνήτη το οποίο είναι τοποθετημένο στο πίσω δισκόφρενο και είναι σε θέση να παράξει AC ρεύμα κατά τη διάρκεια της κίνησης του δισκόφρενου.

Advertisement
Advertisement

Το AC ρεύμα μετατρέπεται σε DC με τη βοήθεια ενός μικρού μετατροπέα και στη συνέχεια μεταφέρεται στην μπαταρία για να τη φορτίσει. Η εταιρεία αναφέρει πως το σύστημα είναι σε θέση να βελτιώσει κατά 30-50% την αυτονομία του ποδηλάτου όταν αυτό κινείται με περισσότερα από 10 χλμ./ώρα.

Η UltraTRX προς το παρόν θα τοποθετήσει το συγκεκριμένο σύστημα στα δικά της ποδήλατα, αλλά έχει ξεκινήσει ήδη να σχεδιάσει ένα universal σύστημα για όλα τα e-bikes. Η λύση της UltraTRX φέρνει τα ηλεκτρικά ποδήλατα ακόμα πιο κοντά στην απόλυτη λύση βιώσιμης αστικής μετακίνησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η… αφρόκρεμα των e-bikes στην Ελλάδα on-line
Τρία καινούρια e-Bikes από την Yamaha
Με e-bikes και e-scooters η κινητικότητα στην Αθήνα!

Advertisement