Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τι θα γίνει με τη Yamaha R1 στην Ευρώπη; (+video)

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα γίνει με τη Yamaha R1 στην Ευρώπη; (+video)

NEWSMOTO

Τι θα γίνει με τη Yamaha R1 στην Ευρώπη; (+video)

NEWSMOTO

Η Yamaha ξεκαθάρισε ότι η θρυλική R1 δε θα χαθεί, απλά θα αλλάξει ο τρόπος που θα διατίθεται στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Πριν από περίπου έναν μήνα η Yamaha έριξε μια – μάλλον αναμενόμενη – βόμβα βάζοντας τέλος στην YZF-R1. Το εικονικό superbike της ιαπωνικής μάρκας θα σταματήσει να εξελίσσεται από τη Yamaha και δε θα υπάρξει μοντέλο με προδιαγραφές ρύπων Euro5+ για το 2025, κάτι που σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να γίνει διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης.

Η πολυαγαπημένη R1 πλέον δε θα μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης, ωστόσο η Yamaha έχει κάνει τα… κουμάντα της επιτρέποντας σε όποιους θέλουν να την αποκτήσουν να το κάνουν. Αυτό ωστόσο από το 2025 θα γίνεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, όπως ακριβώς έγινε πριν μερικά χρόνια με την YZF-R6.

Θα πρέπει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η μοτοσικλέτα θα συνεχίσει να πωλείται σε άλλες χώρες του κόσμου (εκτός Ευρώπης) κάτι που σημαίνει ότι η μοτοσικλέτα θα συνεχίσει να παράγεται και να εξελίσσεται. Στην Ευρώπη ωστόσο, όποιος θέλει να αποκτήσει μια R1 θα μπορεί να το κάνει, αλλά θα πρέπει να τη χρησιμοποιεί μόνο στην πίστα και όχι σε δημόσιους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha τονίζει επίσης, ότι με αυτόν τον τρόπο οι φανατικοί των σπορ μοτοσικλετών και φυσικά της R1 θα έχουν πρόσβαση σε ακόμα περισσότερα εξαρτήματα αφιερωμένα για χρήση σε πίστα κυρίως μέσω του GYTR Pro Shop, αλλά και άλλων εταιρειών που ασχολούνται σε αγωνιστικό επίπεδο με τη μοτοσικλέτα.

Αν ακόμα το σκέφτεστε καλό είναι να κάνετε δική σας μια R1 του 2024 που ακόμα είναι νόμιμη για χρήση σε δημόσιους δρόμους και μάλλον θα αποκτήσει συλλεκτική αξία.

Βίντεο με τις supersport R της Yamaha το 2024.