Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

To τέλος του δρόμου για τον Pedrosa

Ελλάδα 21:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To τέλος του δρόμου για τον Pedrosa

NEWSMOTO

To τέλος του δρόμου για τον Pedrosa

NEWSMOTO

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν που διανύουμε ανακοίνωσε στο περιθώριο του MotoGP του Σάχσερινγκ o Dani Pedrosa.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ανακοίνωση που απαντά τα ερωτηματικά που είχαν τεθεί μετά την επισημοποίηση του τέλους της πολυετούς σχέσης του με την εργοστασιακή ομάδα της Honda στο τέλος του 2018.

Ο «Μικρός Σαμουράι» έχει πρόσφατα ανακοινωθεί από τους Ιάπωνες πως θα αντικατασταθεί από τον Jorge Lorenzo αλλά ουδείς γνώριζε τα επόμενα βήματά του. Τελικά αυτά θα είναι εκτός πίστας.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός δήλωσε σχετικά: «Είναι μια απόφαση που σκεφτόμουν να πάρω εδώ και αρκετό καιρό, είναι πολύ δύσκολη γιατί είναι το σπορ που αγαπάω. Παρά το γεγονός ότι έχω αρκετά καλές ευκαιρίες για να συνεχίσω να αγωνίζομαι, δεν αισθάνομαι ότι το κάνω με την ίδια ένταση, συγκριτικά με το παρελθόν και πλέον έχω διαφορετικές προτεραιότητες στη ζωή μου. Θέλω να εκφράσω το πόσο τυχερός αισθάνομαι που είχα αυτή την εμπειρία, αυτή την ευκαιρία στη ζωή μου. Είναι απίστευτο να αγωνίζεσαι για μια τόσο μεγάλη ομάδα, μπροστά σε τόσους οπαδούς. Μπορώ να πω πως πέτυχα περισσότερα από όσα περίμενα στη ζωή μου και είμαι πολύ υπερήφανος για όσα έχω καταφέρει σε αυτό το σπορ».

pedrosa-a640

Ο 32χρονος σήμερα αναβάτης από το Σαμπαντέλ, είχε μία πλούσια καριέρα στο MotoGP, η οποία περιελάμβανε 207 εκκινήσεις, 31 νίκες, 112 βάθρα, 31 pole positions και 44 ταχύτερους γύρους. Χωρίς ωστόσο να γευτεί τη χαρά ενός τίτλου, όπως είχε κάνει στις μικρότερες κατηγορίες (πρωταθλητής 2003 στα 125cc, 2004 & 2005 στα 250cc).

Advertisement

Διανύει τη 13η σεζόν με τη Repsol Honda και παρότι τρεις φορές ήταν δεύτερος στην τελική βαθμολογία του MotoGP, τα τελευταία χρόνια αδυνατούσε να πρωταγωνιστήσει.