Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Super Soco CPX: Η τέχνη του mobility (+video)

Ελλάδα 8:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Super Soco CPX: Η τέχνη του mobility (+video)

NEWSMOTO

Super Soco CPX: Η τέχνη του mobility (+video)

NEWSMOTO

Το ηλεκτρικό scooter της Super Soco είναι η απόδειξη ότι η ηλεκτροκίνηση είναι απόλυτα εφικτή όχι σε κάποιο διστοπικό μέλλον, αλλά στο παρόν, σήμερα, τώρα!

Advertisement
Advertisement

Η απόκτηση ενός ηλεκτρικού δικύκλου ως λύση αστικής μετακίνησης είναι πολύ δελεαστική για μεγάλο μέρος του κοινού. Παρόλα αυτά, υπάρχει προβληματισμός ως προς το κατά πόσο ένα ηλεκτρικό δίκυκλο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις καθημερινές συνθήκες μετακίνησης οι οποίες κακά τα ψέμματα είναι απαιτητικές.

Μέχρι τώρα, δυστυχώς η ελληνική αγορά ηλεκτρικών scooter δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερα αποτελεσματικά μοντέλα. Υπάρχουν όμως και φωτεινές εξαιρέσεις που όταν τις γνωρίσει ο αναποφάσιστος αναβάτης θα αποτινάξει από πάνω του κάθε αμφιβολία απόκτησης ενός ηλεκτρικού δικύκλου. Ίσως, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα ολοκληρωτικής και αποτελεσματικής αστικής λύσης στο mobility έχει να προτάξει η Super Soco με το CPX της.

Advertisement
Advertisement

Το CPX είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις αστικής μετακίνησης έχοντας πολλούς άσσους κρυμμένους στις… μπαταρίες του. Είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το ηλεκτρικό scooter από την Αυστραλία και να του βάλουμε δύσκολα πραγματοποιώντας ένα απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμα όπως θα κάναμε με οποιοδήποτε άλλο θερμικό scooter.

Ότι και αν ζητήσαμε από το CPX δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να το φέρει εις πέρας παίρνοντας άριστα σε επιδόσεις, ασφάλεια, πρακτικότητα και κυρίως αυτονομία. Το scooter της Super Soco είναι εξοπλισμένο με έναν hub ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 4 kW και 150 Nm ροπής.

Αυτή η ισχύ, εκτός από δυναμικές επιταχύνσεις ακόμα και με δύο επιβάτες, χαρίζει τελική ταχύτητα 90 χλμ./ώρα. Αυτό σημαίνει ότι με το CPX μπορείς να κινηθείς ακόμα και στις μεγάλες περιαστικές λεωφόρους χωρίς να φοβάσαι μη σε… πατήσει κάποιο αυτοκίνητο.

Advertisement

Καλές οι επιδόσεις, αλλά ένα scooter καθημερινής μετακίνησης πρέπει να είναι άνετο και ευρύχωρο. Σε αυτόν τον τομέα το CPX παίρνει άριστα έχοντας ένα σωστά ισορροπημένο πλαίσιο και αναρτήσεις ρυθμισμένες για να προσφέρουν άνεση και καλή οδηγική συμπεριφορά.

Advertisement

Το Super Soco αφήνει απροβλημάτιστα πίσω του κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος χωρίς να ταλαιπωρεί τον αναβάτη και παράλληλα έχει την ιδανική ευελιξία και αίσθηση να τον διασκεδάσει.

Το CPX διαθέτει δύο αποσπώμενες μπαταρίες 60v/45Ah οι οποίες σε μεικτές συνθήκες οδήγησης χαρίζουν αυτονομία 140 χιλιόμετρα. Το scooter μπορεί να κινηθεί και με μία μπαταρία όταν θέλεις να φορτίσεις την άλλη με τον ταχυφορτιστή των 10A, ενώ ο χρόνος φόρτισης είναι 3-3,5 ώρες.

Advertisement

Το Super Soco CPX είναι ένα ολοκληρωμένο scooter το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον θερμικό ανταγωνισμό του. Μάλιστα θα λέγαμε ότι οι «θερμικοί αντίπαλοί» του θα ζηλέψουν όλα τα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν την ηλεκτροκίνηση όπως ησυχία, οικονομία και οικολογική συνείδηση.

Το Super Soco CPX θα το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Motoway στην τιμή των 5.475 ευρώ (με 2 μπαταρίες). Με την επιδότηση Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 η τιμή διαμορφώνεται στα 3.875 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα έκδοση Explorer για το Super Soco CPX (+video)
Το μέλλον της VMoto είναι εδώ (+video)
Έτοιμα τα επαναστατικά off-road της VMoto