Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Σπάνια αγωνιστική Ducati των 80’s αναζητά νέο ιδιοκτήτη

Ελλάδα 21:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σπάνια αγωνιστική Ducati των 80’s αναζητά νέο ιδιοκτήτη

NEWSMOTO

Σπάνια αγωνιστική Ducati των 80’s αναζητά νέο ιδιοκτήτη

NEWSMOTO

Η πολύ σπάνια Ducati 750 F1 Montjuich βγήκε στο σφυρί και είναι πλήρως λειτουργική.

Advertisement
Advertisement

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 η Ducati αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με την εξέλιξη αγωνιστικών μοτοσικλετών για τα πρωταθλήματα αντοχής. Η πρώτη μοτοσικλέτα που κατασκευάστηκε σε αυτήν την πλατφόρμα ήταν η 750 F1 η οποία αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία σε θρυλικούς αγώνες όπως το Montjuich της Βαρκελώνης, στην Laguna Seca των ΗΠΑ και την Daytona.

Η Ducati 750 F1 Montjuich σχεδιάστηκε από τον θρυλικό Φάμπιο Ταγκλιόνι και αποτέλεσε άμεσα σύμβολο της αγωνιστικής φιλοσοφίας της εταιρείας. Ο κινητήρας ήταν δικύλινδρος L2 Desmo 750 κ.εκ. με απόδοση 80 ίππους, το βάρος ήταν πολύ χαμηλό στα μόλις 155 κιλά και η τελική ταχύτητα υπολογίζεται στα 260 χλμ./ώρα.

Για να τιμήσει εκείνη την περίοδο η Ducati τα αγωνιστικά της μοντέλα, αποφάσισε να δημιουργήσει σε περιορισμένο αριθμό αγωνιστικές χειροποίητες ρεπλίκες της 750 F1. Κατασκεύασε 200 Ducati 750 F1 Montjuich, διακόσιες ακόμα 750 F1 Santamonica και διακόσιες 750 F1 Laguna Seca.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις πολύ σπάνιες μοτοσικλέτες αφιερωμένες στον αγώνα της Βαρκελώνη Montjuich, εμφανίστηκε πρώτη φορά σε δημοπρασία πριν από μερικές ημέρες και προκάλεσε εντύπωση (διότι δεν έχουν μείνει πολλές λειτουργικές). Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα ήταν ανακατασκευασμένη, σε εκπληκτική κατάσταση και πλήρως λειτουργική.

Ο ιδιοκτήτης είχε φροντίσει τον κινητήρα ενισχύοντας το κιβώτιο ταχυτήτων, βάζοντας μεγαλύτερα καρμπιρατέρ και διαφορετικούς εκκεντροφόρους. Η εξάτμιση είναι της Verlicchi και οι τροχοί είναι γνήσιοι από μαγνήσιο 16 ιντσών. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα του 1986, πουλήθηκε πρώτη φορά το 1990 και έχει διανύσει μόλις 2.091 χιλιόμετρα, ενώ η τιμή της έφτασε τις 18.500 ευρώ.