Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Συνεχίζεται η επιδότηση για τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 3

Ελλάδα 1:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεχίζεται η επιδότηση για τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 3

NEWSMOTO

Συνεχίζεται η επιδότηση για τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 3

NEWSMOTO

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου ανακοίνωσε τη συνέχιση του προγράμματος ενίσχυσης της μικροκινητικότητας στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 3.

Advertisement
Advertisement

Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση είχαμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συγκεκριμένα από την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η κα Αλεξοπούλου, στην ομιλία της στο Athens Bike Festival που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, τόνισε ότι το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 που αφορά τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα συνεχιστεί με την στήριξη της επιδότησης 800 ευρώ σε κάθε αγορά νέου e-bike.

Πιο συγκεκριμένα, η Υφυπουργός ανάφερε ότι για να πετύχουμε τους στόχους μας στον τομέα της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος στις μετακινήσεις είναι αναγκαίο να ενθαρρύνουμε τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που θα συνεχιστεί και στο επόμενο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 η επιδότηση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Advertisement
Advertisement

Η κα Αλεξοπούλου στάθηκε επίσης στην οδική ασφάλεια και στον καινούριο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που πρέπει να είναι σύγχρονος και ενημερωμένος. Ο νέος Κ.Ο.Κ. θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευσης και αναμένεται να έχουμε μείωση ορίων ταχυτήτων σε συγκεκριμένες οδούς εντός του αστικού ιστού, κάτι που θα βοηθήσει ιδιαίτερα την μικροκινητικότητα και την συνύπαρξη των e-bikes με τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται στους δρόμους.

Τέλος, στο ζήτημα της προώθησης της κουλτούρας του ποδηλατικού τουρισμού στη χώρα μας η Υφυπουργός σημείωσε ότι το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού EuroVelo αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου, για λόγους μετακίνησης, αλλά και αναψυχής, στην πατρίδα μας. Εκτός από τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενθαρρύνει την εξερεύνηση νέων τόπων, προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά και φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά στη φύση.