Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Royal Enfield: Με Himalayan στον Νότιο Πόλο

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Royal Enfield: Με Himalayan στον Νότιο Πόλο

NEWSMOTO

Royal Enfield: Με Himalayan στον Νότιο Πόλο

NEWSMOTO

Η Royal Enfield ολοκλήρωσε με επιτυχία την κατάκτηση του Νότιου Πόλου. Μια αδιανόητη πρόκληση στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 120 χρόνια της.

Advertisement
Advertisement

Επιτυχημένη ολοκλήρωση της αποστολής 90° South – Είναι η πρώτη φορά που μια μοτοσυκλετα πηγαίνει στον γεωγραφικό Νότιο Πόλο. Μια περιπέτεια 28 ημερών που διάσχισε την Ανταρκτική καλύπτοντας 400χλμ από τον παράλληλο των 87ο με τις Royal Enfield Himalayan
Προς τιμή των 120 χρόνων της Royal Enfield, των εξερευνητών και των αναβατών σε όλο τον κόσμο.

Λονδίνο, 12 Ιανουαρίου 2022: Η Royal Enfield είναι ο παλαιότερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στον κόσμο, με συνεχή παραγωγή από το 1901. Σε αυτό το διάστημα η αντοχή και αξιοπιστία των Royal Enfield στις πιο δύσκολες συνθήκες και στα πιο άγρια εδάφη έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά, και μέχρι και σήμερα είναι το ζητούμενο για πάμπολλους αναβάτες, χρήστες και εραστές της μοτοσυκλέτας, Η φιλοσοφία αυτή έχει φέρει την Royal Enfield στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις πωλήσεις μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού (250-750cc)

Advertisement
Advertisement

Η εμβληματική μάρκα έγραψε άλλο ένα κεφάλαιο στη λαμπρή ιστορία της ολοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή 90° SOUTH, την κατάκτηση του Νότιου Πόλου με μια Royal Enfield Himalayan. Αυτή η αδιανόητη πρόκληση είναι ένας φόρος τιμής στην δέσμευση της μάρκας να προσφέρει μοτοσυκλέτες κορυφαίας αντοχής και αξιοπιστίας σε αναρίθμητους αναβάτες που έχουν γράψει και γράφουν καθημερινά την δική τους ιστορία στις πιο δύσκολες και απαιτητικές μοτοσυκλετικές διαδρομές. 

Στις 16 Δεκεμβρίου 2021, οι δύο αναβάτες Santhosh Vijay Kumar και Dean Coxson, έφτασαν στον γεωγραφικό Νότιο Πόλο κάνοντας αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια πραγματικότητα. Η ομάδα πέρασε από το Cape Town  στο Novo της Ανταρκτικής, για τέσσερις ημέρες εγκλιματισμού, φόρτωση προμηθειών, έλεγχο εξοπλισμού και των μοτοσυκλετών. Από το Novo, η ομάδα κάλυψε μια χερσαία απόσταση 3200 χιλιομέτρων τις επόμενες εννέα ημέρες, αντιμετωπίζοντας ακραίες κλιματολογικές συνθήκες με θερμοκρασίες μεταξύ -30 και -25 βαθμών και ταχύτητα ανέμου 60 χλμ./ώρα, προς το Ross Ice Shelf. Το Ross Ice Shelf που βρίσκεται στο άκρο νότιο τμήμα της ηπείρου ήταν το προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης για τους αναβάτες. Ωστόσο, μια απροσδόκητη χιονοθύελλα ανάγκασε την ομάδα να αλλάξει την διαδρομή. Αντί να ξεκινήσει από τον 86ο νότιο παράλληλο, τελικά ξεκίνησαν από τον 87ο παράλληλο. Παρά τις αρχικές δυσκολίες και κάποιες μπλοκαρισμένες διαδρομές, η ομάδα ολοκλήρωσε την αποστολή με μερικές μικρές παρακάμψεις στις 16 Δεκεμβρίου 2021, γράφοντας ιστορία. 

Advertisement

Για αυτήν την αποστολή, δύο Royal Enfield Himalayan  προετοιμάστηκαν από το εργοστάσιο, με λειτουργικές αναβαθμίσεις για να μπορούν να οδηγηθούν στο χιόνι και τον πάγο για να λειτουργούν στις ακραίες συνθήκες της Ανταρκτικής. Οι μοτοσυκλέτες οδηγήθηκαν σε μια συμπαγή πίστα χιονιού στον Νότιο Πόλο, για να μειωθεί η αντίσταση της μοτοσικλέτας και να περιοριστούν οι εκπομπές στο απόλυτο ελάχιστο. Οι μοτοσυκλέτες αρχικά δοκιμάστηκαν σε μια μικρή πίστα χιονιού στον Νότιο Πόλο, για να ρυθμιστούν ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη  δυνατόν αντίσταση στην κίνηση και να ελαχιστοποιηθούν οι εκπομπές καυσαερίων. Η Royal Enfield είχε μεριμνήσει  συνειδητά ώστε η αποστολή να μην αφήσει κανένα αποτύπωμα πίσω της, εκτός από τα ίχνη τροχών που θα χαθούν γρήγορα από την φυσική μετακίνηση του χιονιού. Σύμφωνα με την φιλοσοφία  #LeaveEveryPlaceBetter της μάρκας, η ομάδα είχε διασφαλίσει ότι όλα τα απόβλητα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων απορριμμάτων, επέστρεψαν στην αρχική βάση για την κατάλληλη επεξεργασία και απόρριψη. 

Advertisement

Οι δύο αναβάτες, ο Dean και ο Santhosh, επιστρέφουν τώρα στις πατρίδες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία αντίστοιχα, φροντίζουν να συνέλθουν από τις καταπονήσεις του ακραίου ψύχους και της σωματικής ταλαιπωρίας αυτής της επικής περιπέτειας. Σύντομα θα είναι και οι δύο διαθέσιμοι για συνεντεύξεις και για να μοιραστούν μαζία μας περισσότερες πληροφορίες και ιστορίες από την περιπέτεια του στην παγωμένη Ανταρκτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Με Royal Enfield Himalayan στον Νότιο Πόλο
Royal Enfield 350 Classic: Παρουσιάζεται επίσημα την 1η Σεπτέμβρη
Royal Enfield Himalayan-Άμεσα διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά

Advertisement