Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

«Ρουά ματ» από την Zontes με την έλευση του M125

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ρουά ματ» από την Zontes με την έλευση του M125

NEWSMOTO

«Ρουά ματ» από την Zontes με την έλευση του M125

NEWSMOTO

Στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη το νέο Zontes M125, το μικρό αδερφάκι του επιτυχημένου scooter M310.

Advertisement
Advertisement

Η επιτυχία που γνώρισε το M310 της Zontes δεν ήταν τυχαία καθώς το ριζοσπαστικό scooter της premium κινεζικής μάρκας διέθετε κορυφαία στοιχεία επιδόσεων, εξοπλισμού και ασφάλειας τα οποία φυσικά συνοδεύονταν από μια μοναδική εμφάνιση.

Η βάση του M310 ήταν ιδανική λοιπόν για την Zontes να επεκτείνει την γκάμα του μοντέλου παρουσιάζοντας μια μικρότερη έκδοση στα 125 κ.εκ. Κάπως έτσι «γεννήθηκε» το M125, ένα scooter με την εμφάνιση και την ποιότητα του μεγαλύτερου M310 το οποίο πλέον γίνεται πιο προσιτό για εκείνους που θέλουν κάτι πιο οικονομικό για τις αστικές μετακινήσεις, χωρίς όμως να χάσουν το ξεχωριστό στυλ του scooter.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας του M125 είναι ένας μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος 124,6 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 14,6 ίππους και 12,8 Nm ροπής. Την τροφοδοσία έχει αναλάβει σύγχρονο σύστημα ψεκασμού το οποίο συμβάλει στην πολύ χαμηλή κατανάλωση που κυμαίνεται στα επίπεδα των 2,6 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. Το M125 διαθέτει μεγάλο ρεζερβουάρ 12 λίτρων με αποτέλεσμα η αυτονομία να υπολογίζεται πάνω από τα 450 χιλιόμετρα.

Στο κομμάτι του εξοπλισμού το μικρότερο scooter της Zontes διαθέτει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για ένα full face κράνος, LED φωτιστικά σώματα, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (keyless) ρυθμιζόμενη ηλεκτρικά ζελατίνα, TFT οθόνη πληροφοριών με αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας, USB θύρα φόρτισης και σύστημα παρακολούθησης πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών.

Advertisement

Όσο για την οδηγική συμπεριφορά η Zontes έχει φροντίσει να τοποθετήσει ποιοτικά περιφερειακά στις αναρτήσεις και τα φρένα διατηρώντας την εξαιρετική του συμπεριφορά στο δρόμο, όπως είχαμε διαπιστώσει στο M310. Το νέο scooter της Zontes, το οποίος μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου με τις κατάλληλες προϋποθέσεις (27 ετών, 6 χρόνια δίπλωμα, 5 μαθήματα) κοστίζει 3.595 ευρώ και είναι ήδη διαθέσιμο στο δίκτυο συνεργατών της EVOMOTO.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Daytona Z2 125 by Zontes: Στιλάτο Commuter
Τρικύλινδρη επίθεση από την Zontes
Η νέα συναρπαστική Daytona 350R1 by Zontes (+video)