Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 5: Η Honda καλά κρατεί

Ελλάδα 23:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 5: Η Honda καλά κρατεί

NEWSMOTO

Rally Dakar 2021 – Μοτοσυκλέτα – Stage 5: Η Honda καλά κρατεί

NEWSMOTO

Ο αναβάτης της Honda, Kevin Benavides, έγινε ο 6ος διαφορετικός πρωτοπόρος της κατηγορίας των μοτοσυκλετών, αφού κέρδισε την πρώτη του φετινή νίκη στη διοργάνωση .

Advertisement
Advertisement

Ο Benavides πήρε χτες την 3η γενική θέση στα 456χλμ του Riyadh-Al Qaisumah, 3’24” πίσω από τον πρωτοπόρο της χτεσινής ημέρας, Xavier de Soultrait. Αυτό έβαλε τον Αργεντινό στην κατάλληλη ψυχοσύνθεση για να αγωνιστεί για τη νίκη, καθώς πέρασε τη διαδρομή πολεμώντας τον νεότερο συνάδελφό του στη Honda, τον -επίσης Νοτιοαμερικάνο- Jose Ignacio Cornejo. Παρόλο που φέρεται να υπέστη μια πτώση τραυματίζοντας τη μύτη του αμέσως μετά τα πρώτα 330 χιλιομέτρα, τερμάτισε ακριβώς ένα λεπτό μακριά από τον Cornejo. Μια καθυστερημένη άνοδος για τον αναβάτη της KTM, Toby Price, άφησε τον Αυστραλό τρίτο, μόλις 20 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ ο αναβάτης της Sherco, Lorenzo Santolino πήρε μια εντυπωσιακή τέταρτη θέση μπροστά από έναν άλλο αναβάτη του εργοστασίου της KTM, τον Sam Sunderland.

Όσον αφορά στη Husqvarna και τον de Soultrait, πήρε την 6η θέση χάνοντας μόνο μία θέση συνολικά για να μείνει μόλις 2’31” πίσω από τον νέο ηγέτη της Γενικής, τον Benavides. Ο Cornejo εντωμεταξύ ανέβηκε από την ένατη έως την τρίτη θέση της Γενικής, 3’42” πίσω από τον πρώτο, ενώ κατά μόνο ένα δευτερόλεπτο πίσω από το Χιλιανό αναβάτη βρίσκεται ο Toby Price, έχοντας πίσω του τον Sunderland. Ο νικητής της Τετάρτης, Joan Barreda, συνέχισε την καθιερωμένη τάση του να ανοίγει το δρόμο, “χαρίζοντας” περίπου 19 λεπτά στον Teammate του Benavides και χάνοντας πολύ χρόνο με ένα αρχικό σφάλμα πλοήγησης. Έχοντας περάσει τη μέρα μόλις 15 δευτερόλεπτα από την κορυφή της κατάταξης, ο Ισπανός έπεσε τελικά στην 9η θέση, 14’02” μακριά από τον πρώτο.

Advertisement
Advertisement

Η τακτική του πρωταθλητή Ricky Brabec να επιβραδύνει σκόπιμα στην ειδική της Τετάρτης για να δώσει στον εαυτό του καλύτερη θέση στο δρόμο δεν απέδωσε καρπούς, καθώς κατέληξε να χάσει 14 λεπτά από τον Benavides. Ωστόσο, κέρδισε συνολικά μία θέση, φτάνοντας στην 14η. Οι ελπίδες του αναβάτη της Yamaha, Adrian van Beveren για βάθρο, έχουν τελειώσει αφού ο Γάλλος έχασε σχεδόν 40 λεπτά αφού χάθηκε νωρίς στη διαδρομή. Αυτό αφήνει τον Ross Branch ως τη μόνη ρεαλιστική ελπίδα της μάρκας για ένα καλό αποτέλεσμα, με τον αναβάτη της Yamaha να είναι στην όγδοη θέση της Γενικής, πίσω από τον προηγούμενο πρωτοπόρο Skyler Howes (KTM).

Advertisement

Στις Γυναίκες, η Laia Sanz αφού τερμάτισε 26η στην συνολικά στην χτεσινή διαδρομή, βρίσκεται πλέον στην 27η θέση της Γενικής. Στα Quads, ασταμάτητος ο Nicolas Cavigliasso, πήρε τη χτεσινή νίκη συνεχίζοντας να ηγείται της Γενικής της κατηγορίας του.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Moto Guzzi V85 TT Travel: Όταν οι περιπλανήσεις είναι μακρινές

Silkolene: Σας την παρουσιάζουμε εκ των έσω

Advertisement

Αφιέρωμα Nέα Mοντέλα Mοτοσυκλετών 2021: Η ενδεκάδα που κερδίζει!