Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πρωτοποριακό ασύρματο γιλέκο-αερόσακος της Bering (+video)

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρωτοποριακό ασύρματο γιλέκο-αερόσακος της Bering (+video)

NEWSMOTO

Πρωτοποριακό ασύρματο γιλέκο-αερόσακος της Bering (+video)

NEWSMOTO

Η Bering παρουσίασε το καινούριο της καινοτόμο γιλέκο προστασίας με ασύρματη τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Η Bering είναι από τις εταιρείες που έχουν πειραματιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια στους αερόσακους στα τζάκετ της. Η γαλλική μάρκα πίσω στο 2011 είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά την συσκευή αερόσακου Protect’Air και από τότε κατάφερε να εξελίξει και να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε μπουφάν όλων των ειδών.

Για το 2023 η εταιρεία κάνει ακόμα ένα βήμα προς την μεγιστοποίηση της ασφάλειας παρουσιάζοντας το νέο γιλέκο E-Protect Air. Πρόκειται για ένα σύστημα αερόσακου ενσωματωμένο στο γιλέκο το οποίο φοριέται πάνω από το μπουφάν του αναβάτη. Είναι πιο λεπτό, πιο μικρό σε διαστάσεις και πιο ευκολοφόρετο χάρη στη χρήση νέων υλικών και φυσικά τη χρήση νέας τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

Τα σημεία τα οποία φουσκώνουν σε περίπτωση ατυχήματος είναι ενισχυμένα και πλέον περιλαμβάνουν την σπονδυλική στήλη, τη θωρακική χώρα, τα πλευρά, τους ώμους και την περιοχή της κοιλιάς. Έχει κερδίσει τέσσερα αστέρια στις δοκιμές του οργανισμού SRA, ενώ για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια έχει ενσωματωμένο προστατευτικό πλάτης επιπέδου 1.

Σημαντική είναι η αναβάθμιση της τεχνολογίας του γιλέκου της Bering το οποίο λειτουργεί πλέον με ασύρματο τρόπο. Δεν διαθέτει καμία καλωδίωση ή σύνδεση με τη μοτοσικλέτα για να λειτουργήσει καθώς οι αισθητήρες είναι σε θέση να ανιχνεύσουν το ατύχημα και να ενεργοποιήσουν τους αερόσακους σε λιγότερο από 0,05 δευτερόλεπτα. Το σύστημα είναι πολύ μικρό σε διαστάσεις, ενώ λειτουργεί με δυο μπαταρίες οι οποίες δίνουν αυτονομία 500 ωρών οδήγησης στον αναβάτη. Το Bering E-Protect Air είναι διαθέσιμο σε τέσσερα μεγέθη και η τιμή του στη Γαλλία είναι στα 300 ευρώ.

Advertisement

Βίντεο του νέου Bering E-Protect Air.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δια χειρός Aldo Drudi η νέα κολεξιόν της Ducati
Mooney VR46 MotoGP: Σε ρόλο σκηνοθέτη ο Valentino Rossi (+video)
Με αυτό το BMW CE-04 δαμάζεις και τα κύματα