Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Προκαλεί τον ανταγωνισμό η νέα BMW F900GS (+video)

Ελλάδα 8:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προκαλεί τον ανταγωνισμό η νέα BMW F900GS (+video)

NEWSMOTO

Προκαλεί τον ανταγωνισμό η νέα BMW F900GS (+video)

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad μπαίνει με… φόρα στην κατηγορία των Off-Road adventure μοτοσικλετών με την καινούρια F900GS.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η R1300GS να μονοπώλησε το ενδιαφέρων των νέων μοντέλων της BMW Motorrad για το 2024, ωστόσο υπήρξε ακόμα μια νέα προσθήκη που σίγουρα ξεχώρισε. Μιλάμε φυσικά για την ολοκαίνουρια και έτοιμη για όλα F900GS που μπαίνει δυναμικά στην δημοφιλέστατη κατηγορία των Off-Road adventure 700-900cc με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Η BMW Motorrad δεν μπορούσε να αφήσει τους αντιπάλους της να «αλωνίζουν» σε μια κατηγορία (Off-Road Adventure) που πάντα κατείχε μια ισχυρή θέση και αποφάσισε να δημιουργήσει την δυναμική F900GS. Το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να αναβαθμιστεί ο κινητήρας. Στην καρδιά της F900GS βρίσκεται λοιπόν ο δικύλινδρος σε σειρά των 895 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 105 ίππους και 93 Nm ροπής.

Το σύνολο συνοδεύεται από εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που περιλαμβάνουν πολλαπλά προγράμματα οδήγησης, ABS Pro ρυθμιζόμενο, σύστημα quickshifter και Dynamic Traction Control.

Advertisement
Advertisement

Η BMW Motorrad σχεδίασε τα πάντα από την αρχή και κατάφερε συνολικά να μειώσει το βάρος της F900GS κατά 14 κιλά. Νέο ρεζερβουάρ, νέα εξάτμιση της Akrapovic, νέο υποπλαίσιο και νέο πλαίσιο έχουν συμβάλει σε αυτήν την σημαντική μείωση του βάρους.

Οι αναρτήσεις είναι επίσης καινούριες με ανεστραμμένο ρυθμιζόμενο πιρούνι της Showa εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω με αυξημένη διαδρομή. Τα φρένα και οι τροχοί είναι επίσης ενισχυμένοι με ακτινωτές ζάντες 21 ιντσών εμπρός, ενώ η αλυσίδα είναι M Endurance αυξημένης ανθεκτικότητας. Υπάρχει και προαιρετική χρήση ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενων αναρτήσεων για όποιον το θελήσει.

Στον τομέα του εξοπλισμού η F900GS διαθέτει μεγάλη οθόνη TFT 6,5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας, αλουμινένιο σταντ, enduro μαρσπιέ, LED φώτα, θερμαινόμενα grip και προστατευτικές χούφτες. Η καινούρια μοτοσικλέτα περιπέτειας βρίσκεται στο δίκτυο συνεργατών της BMW Motorrad και κοστίζει 14.500 ευρώ.