Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Επίθεση αυθεντικότητας από την BMW Motorrad με τις R12 nineT και R12 (+video)

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίθεση αυθεντικότητας από την BMW Motorrad με τις R12 nineT και R12 (+video)

NEWSMOTO

Επίθεση αυθεντικότητας από την BMW Motorrad με τις R12 nineT και R12 (+video)

NEWSMOTO

Η BMW Motorrad παρουσίασε τα κλασικά R12 nineT και R12 επιμένοντας στην παράδοση των cruiser και roadster της.

Advertisement
Advertisement

Η BMW Motorrad αποκάλυψε δύο καινούρια μοντέλα στη σειρά κλασικών της μοντέλων. Πρόκειται για το roadster R12 nineT και το cruiser R12 τα οποία έρχονται να γεμίσουν νοσταλγία και αυθεντικότητα την γκάμα της γερμανικής μάρκας. Στο επίκεντρο και των δύο εκδόσεων είναι ο αερόψυκτος boxer κινητήρας και η αίσθηση ελευθερίας που συνοδεύει την αισθητική των δύο μοτοσικλετών.

Η R12 nineT ακολουθεί πιστά την σχεδιαστική φιλοσοφία των R nineT παραδίδοντας μαθήματα αυθεντικότητας. Παράλληλα, η μοτοσικλέτα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνει διασκεδαστική στην οδήγηση με ποιοτικές αναρτήσεις, ισχυρά φρένα και ένα εντελώς νέο πλαίσιο.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη, η R12 είναι μια κλασική cruiser η οποία απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν άνεση, χαλαρές βόλτες και αισθητική που ενισχύει το πνεύμα της χαλαρότητας και της ελευθερίας. Οι ακτινωτές ζάντες, οι διπλές εξατμίσεις και η κλασική δομή του ρεζερβουάρ και του προβολέα εκπέμπουν δυνατή προσωπικότητα που προέρχεται από την οικογένεια των R18.

Ο κινητήρας και στις δύο μοτοσικλέτες είναι ο boxer δικύλινδρος αερόψυκτος των 1.170 κ.εκ. ο οποίος στο R12 nineT αποδίδει 109 ίππους και στο R12 αποδίδει 95 ίππους. Το πλαίσιο είναι καινούριο και στις δύο μοτοσικλέτες, ατσάλινο σωληνωτό μονοκόμματο και όχι δύο τμημάτων όπως η προηγούμενη γενιά του R nineT. Καινούριο είναι επίσης το φίλτρο αέρα, η εξάτμιση και οι αναρτήσεις με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και σύστημα Paralever πίσω.

Advertisement

Στην περίπτωση του R12 nineT είναι πλήρως ρυθμιζόμενο το πιρούνι, ενώ τα φρένα είναι πανίσχυρα με 4πίστονες δαγκάνες και δίσκους 310 χιλ. Διαφορές έχουμε στους τροχούς με το R12 nineT να έχει χυτές ζάντες 17 ιντσών και το R12 να έχει ακτινωτούς 19 ιντσών εμπρός και 16 ιντσών πίσω. Φυσικά οι δύο μοτοσικλέτες διαθέτουν σύστημα traction control, προγράμματα οδήγησης, BMW Motorrad ABS Pro στα φρένα και σύστημα Keyless.

Advertisement

Δείτε τις νέες R12 nineT και R12.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW Motorrad βάζει στην τακτική συντήρηση την αλλαγή άξονα μετάδοσης
Πιο ισχυρή και εκλεπτυσμένη η νέα BMW S1000XR (+video)
Οδηγούμε στις Σέρρες τις BMW M1000R και M1000RR