Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την Benelli Imperiale 400; (+video)

Ελλάδα 2:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την Benelli Imperiale 400; (+video)

NEWSMOTO

Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από την Benelli Imperiale 400; (+video)

NEWSMOTO

Στην γκάμα της Benelli μπορεί να συναντήσει κανείς ένα κλασικό μοντέλο με πολύ ιδιαίτερη ιστορία.

Advertisement
Advertisement

Η Benelli είναι από τις εταιρείες που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία και την κληρονομιά που τις ακολουθεί. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από την ιδιαίτερη προσοχή που δίνει στο τμήμα Heritage, αλλά και από μικρότερες κινήσεις όπως την αναβίωση ενός κλασικού μοντέλου, του Imperiale 400. Το vintage μοντέλο ανανεώθηκε σημαντικά το 2022 και έχει κάνει πολλά βλέμματα να στραφούν πάνω του κυρίως χάρη στην αυθεντικότητά του.

Η περίπτωση του Imperiale 400 είναι ξεχωριστή και κρύβει μια ιδιαίτερη ιστορία από πίσω του. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το εργοστάσιο της Benelli στο Pesaro είχε σχεδόν ισοπεδωθεί. Τα έξι αδέρφια Benelli αποφάσισαν να το φτιάξουν ξανά και μετά από 4 χρόνια ήταν πάλι λειτουργικό. Εκείνη την εποχή όμως ξεκίνησε μια μεγάλη διαμάχη μεταξύ του Giuseppe Benelli και των αδερφών του. Η διαμάχη ήταν τόσο έντονη που ο Giuseppe αποφάσισε να φύγει από την εταιρεία και να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία που ονόμασε MotoBi.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πρώτα μοντέλα που κατασκεύασε ο Giuseppe Benelli – οποίος ήταν και ο πιο ταλαντούχος ανάμεσα στους αδερφούς – ήταν το Imperiale. Το μοντέλο πρωτοκυκλοφόρησε στις αρχές του 1950 στην Ιταλία και αμέσως έκανε αίσθηση καθώς χρησιμοποιούσε έναν πρωτοποριακό δίχρονο κινητήρα 200 κ.εκ. οριζόντιας διάταξης (ονομάστηκε Αβγό για το σχήμα του).

Το Imperiale, όπως και τα δύο άλλα μοντέλα Catria κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να κερδίσουν μεγάλους αντιπάλους (όπως η Moto Aermacchi, η Lambretta και η ίδια η Benelli), ωστόσο η χαρά δεν κράτησε πολύ καθώς το 1955 ο Giuseppe Benelli έφυγε από τη ζωή.

Advertisement

Η Benelli συνεχίζει να τιμάει το παρελθόν της με μοντέλα όπως το Imperiale 400. Το κλασικό μοντέλο έχει ως δυνατό «όπλο» την αυθεντική του εμφάνιση η οποία συνδυάζεται με έναν καινούριο μονοκύλινδρο κινητήρα. Το σύνολο των 374 κ.εκ. αποδίδει 21 ίππους και 29 Nm ροπής και συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι αναρτήσεις και τα φρένα είναι σύγχρονα και δουλεύουν με αποδοτικό τρόπο, ενώ οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω. Η Imperiale 400 είναι διαθέσιμη σε δύο χρωματισμούς, μαύρο και ασημί, στην τιμή των 4.580 ευρώ.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης της Imperiale 400.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Benelli Leoncino 125: Το πιο φινετσάτο λιοντάρι (+video)
Δοκιμή: Benelli TRK502X
EICMA 2021: Benelli Leoncino 800 & 800 Trail

Advertisement