Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Benelli Leoncino 125: Το πιο φινετσάτο λιοντάρι (+video)

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Benelli Leoncino 125: Το πιο φινετσάτο λιοντάρι (+video)

NEWSMOTO

Benelli Leoncino 125: Το πιο φινετσάτο λιοντάρι (+video)

NEWSMOTO

Το μικρότερο μέλος της οικογένειας Leoncino έρχεται να βάλει την ιταλική φινέτσα στην καθημερινότητά μας.

Advertisement
Advertisement

Στο τέλος του 2021 η Benelli παρουσίασε στο κοινό των δύο τροχών το πιο μικρό μέλος της οικογένειας Leoncino. Το κλασικό μοντέλο με τον όμορφο σχεδιασμό άμεσα έγινε το όνειρο για εκείνους που θέλουν έναν πρακτικό όχημα πόλης το οποίο όμως να τους γεμίζει όχι μόνο οδηγικά, αλλά και αισθητικά την καθημερινότητα.

Το Leoncino 125 ακολουθεί σχεδιαστικά τη δομή του μεγαλύτερου Leoncino 500 (και Leoncino 800) με το χαρακτηριστικό οβάλ φωτιστικό σώμα LED στο εμπρός μέρος. Το ρεζερβουάρ τύπου σταγόνας σε συνδυασμό με την επίπεδη και κοφτή στο πίσω μέρος ουρά ενισχύουν την κλασική μορφή της μοτοσικλέτας, ενώ το φαρδύ τιμόνι και το πλαίσιο χωροδικτύωμα προσθέτουν μια σπορ πινελιά. Το φινίρισμα είναι υψηλού επιπέδου, ιδιαίτερα με τον ματ χρωματισμό, ενώ λεπτομέρειες όπως το «λιοντάρι» της Benelli στο εμπρός φτερό και το ρετρό λογότυπο στο ρεζερβουάρ συμπληρώνουν το ποιοτικό σύνολο.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας του Leoncino 125 είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 12,8 ίππους και 10 Nm ροπής. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Ο κινητήρας ακολουθεί τις προδιαγραφές ρύπων Euro5. Το πλαίσιο του μικρού Leoncino είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 35 χιλ. εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ διαδρομής 53 χιλ. πίσω. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από έναν δίσκο 280 χιλ. εμπρός και έναν δίσκο 220 χιλ. πίσω με ABS, ενώ οι τροχοί είναι χυτοί 17 ιντσών από κράμα αλουμινίου.

Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 145 κιλά και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 12,5 λίτρα με το ύψος της σέλας να είναι χαμηλό στα 795 χιλ. Το μικρό μοντέλο της Benelli θα το βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Motoway στην τιμή των 3.580 ευρώ, ενώ μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις του νόμου ισοδυναμίας αδειών οδήγησης (27 ετών, 6 χρόνια δίπλωμα, 5 μαθήματα).

Advertisement

Βίντεο του Benelli Leoncino 125.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Benelli TRK502X
EICMA 2021: Benelli Leoncino 800 & 800 Trail
EICMA 2021: Benelli TRK 800 2022