Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ποια είναι η high tech πρόταση της UM Motorcycles στα 125 κυβικά;

Ελλάδα 8:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι η high tech πρόταση της UM Motorcycles στα 125 κυβικά;

NEWSMOTO

Ποια είναι η high tech πρόταση της UM Motorcycles στα 125 κυβικά;

NEWSMOTO

Το κόμπακτ scooter της UM Motorcycles έρχεται να δώσει την ιδανική λύση αστικής μετακίνησης στα 125 cc.

Advertisement
Advertisement

«Θέλουμε να επεκταθούμε σε όλους τους τομείς του σύγχρονου mobility στην Ευρώπη βασιζόμενοι πάντα στην ποιότητα και την προσωπικότητα που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα μας».

Αυτά ήταν τα λόγια του Αντιπροέδρου της UM Motorcycles Χοσέ Βιλέγκας στην EICMA τον περασμένο Νοέμβριο στην ερώτηση για τα πλάνα της αμερικανικής εταιρείας στις λύσεις αστικής μετακίνησης τα επόμενα χρόνια.

Μόλις λίγους μήνες αργότερα, αυτή η υπόσχεση και επιθυμία του ισχυρού άνδρα της UM Motorcycles έγινε πραγματικότητα καθώς στην γκάμα της εταιρείας προστέθηκαν σημαντικά και πολύ ανταγωνιστικά δίκυκλα στην κατηγορία των 125 κ.εκ.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στα μοντέλα αστικής μετακίνησης της UM Motorcycles συναντάμε ένα ποιοτικό και μοντέρνο scooter, το XPEED 125 RX το οποίο έρχεται να προσφέρει μια μοναδικά ισορροπημένη λύση καθημερινής μετακίνησης στην πόλη.

Το πρώτο δυνατό σημείο του scooter της UM Motorcycles είναι οι compact διαστάσεις που είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο για κάποιον που θέλει να ξεγλιστράει απροβλημάτιστα στην κίνηση της πόλης.

Σχεδιαστικά, το XPEED 125 RX είναι μοντέρνο και στιλάτο με έντονα σπορ στοιχεία και ποιοτικό φινίρισμα. Όλοι οι χρωματισμοί είναι προσεκτικά επιλεγμένοι, ενώ οι χρυσές ζάντες (στην έκδοση μαύρου ματ) μαζί με τη μάσκα στο εμπρός μέρος με τα επιθετικά LED φώτα είναι μερικά από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο scooter.

Advertisement

Τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν χαρακτηριστικά DRL φώτα ημέρας, ενώ στο φέρινγκ υπάρχουν ενσωματωμένα LED φλας. Στο πίσω μέρος είναι εξίσου δυναμικό το σύνολο με ένα μίνιμαλ LED φωτιστικό σώμα και LED φλας ενσωματωμένα στη βάση πινακίδας.

Εκτός από τον όμορφο σχεδιασμό, το XPEED 125 RX είναι πολύ πρακτικό και εργονομικά άρτια σχεδιασμένο. Το επίπεδο πάτωμα είναι εξαιρετικά χρήσιμο τόσο στην επιβίβαση όσο και στη μεταφορά αντικειμένων, ενώ υπάρχει και γάντζος στο εσωτερικό της ποδιάς για μεταφορά τσαντών.

Advertisement

Ο εξοπλισμός του scooter της UM Motorcycles είναι πλούσιος με επαρκή χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα για ένα jet κράνος, θήκη στο εσωτερικό της ποδιάς, USB θύρα φόρτισης, μαγνητική κλειδαριά ασφαλείας, LCD οθόνη πληροφοριών και διακόπτη δίπλα στην κλειδαριά για to άνοιγμα της σέλας.

Η UM Motorcycles έχει τοποθετήσει στο XPEED 125 RX έναν σύγχρονο και οικονομικό κινητήρα. Το μονοκύλινδρο σύνολό είναι αερόψυκτο, 124,6 κ.εκ. , απόδοσης 8,8 ίππων και 8,6 Nm ροπής με τον σύγχρονο ψεκασμό να φροντίζει τόσο για την οικονομία στο καύσιμο, όσο και για τη βελούδινη απόκριση στο γκάζι.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δείξει η UM Motorcycles στο σύστημα μετάδοσης του XPEED 125 RX καθώς το αυτόματο CVT κιβώτιο είναι σωστά ρυθμισμένο, άμεσο και πολύ ανθεκτικό στη σκληρή χρήση.

Advertisement

Ακόμα ένα δυνατό σημείο του μηχανικού συνόλου είναι η οικονομία στο καύσιμο η οποία κυμαίνεται στα επίπεδα των 2 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι με το ρεζερβουάρ των 6 λίτρων ο αναβάτης μένει ξέγνοιαστος καθώς έχει στη διάθεσή του μια αυτονομία της τάξης των 250 χιλιομέτρων.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει η UM Motorcycles στην οδηγική συμπεριφορά του XPEED 125 RX θέλοντας να το κάνει ασφαλές και παράλληλα ευχάριστο σε έμπειρους και νέους αναβάτες.

Για να πετύχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ άνεσης και ασφάλειας, η εταιρεία επέλεξε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και ένα αμορτισέρ πίσω τα οποία συνεργάζονται με ανθεκτικό ατσάλινο πλαίσιο. Το σύστημα πέδησης από την άλλη, περιλαμβάνει έναν δίσκο εμπρός και ταμπούρο πίσω με CBS σύστημα συνδυασμένης πέδησης.

Στο δρόμο, το νέο scooter της UM Motorcycles είναι πολύ ευχάριστο, ευέλικτο και ασφαλές. Το XPEED 125 RX είναι ανθεκτικό στη σκληρή χρήση, δείχνοντας τα δόντια του και στον τομέα της ποιότητας και συναρμολόγησης, ενώ τα φρένα θα φροντίσουν να ακινητοποιήσουν το scooter με ασφάλεια ακόμα και σε κρίσιμες καταστάσεις.

Το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει από την UM Motorcycles φαίνεται στην άνεση που προσφέρει το XPEED 125 RX. Οι τροχοί των 14 ιντσών σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος και τις σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις κάνουν κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος παιχνιδάκι για το scooter της UM Motorcycles.

Παράλληλα, η γρήγορη γεωμετρία του το κάνει πολύ ευέλικτο στις αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ ακόμα και στα απότομα φρεναρίσματα ανταποκρίνεται με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα.

Το UM Motorcycles XPEED 125 RX είναι διαθέσιμο από το δίκτυο της TEOREN MOTORS Β.Ν Θεοχαράκη σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς (λευκό, μαύρο ματ και μαύρο/κόκκινο) στην τιμή των 2.090 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το scooter μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου αρκεί να τηρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου ισοδυναμίας αδειών οδήγησης (27 ετών, δίπλωμα 6 χρόνια, πέντε πρακτικά μαθήματα).

Όλα τα στοιχεία του UM Motorcycles XPEED 125 RX μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.