Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Πανίσχυρη η Honda CBR1000RR-R SP του 2024 (+video)

Ελλάδα 23:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πανίσχυρη η Honda CBR1000RR-R SP του 2024 (+video)

NEWSMOTO

Πανίσχυρη η Honda CBR1000RR-R SP του 2024 (+video)

NEWSMOTO

Η Honda αναβάθμισε το εκρηκτικό της superbike με 217 ίππους, νέα καμπύλη ισχύος και ψαλίδι από MotoGP.

Advertisement
Advertisement

Η Honda για το 2024 εκτός από την επιστροφή στην Ευρώπη της ιστορικής CBR600RR, αναβάθμισε και την κορυφαία της superbike CBR1000RR-R SP δίνοντάς της ακόμα καλύτερη καμπύλη ισχύος του κινητήρα, καλύτερα περιφερειακά και ηλεκτρονικά βοηθήματα που την κάνουν το απόλυτο όπλο για track day και αγώνες.

Οι αναβαθμίσεις στο νέο Fireblade ξεκινούν από τον κινητήρα ο οποίος έχει βελτιωμένη καμπύλη ισχύος χάρη στην εμπλοκή του αγωνιστικού τμήματος HRC της Honda. Η ισχύς του τετρακύλινδρου συνόλου των 999 κ.εκ. είναι 217,6 ίπποι και τον έλεγχο έχει αναλάβει διπλός μηχανισμός συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης γκαζιού (2-Motor Throttle By Wire).

Advertisement
Advertisement

Τρία προγράμματα οδήγησης καλύπτουν τις περισσότερες συνθήκες με πλήρη παραμετροποίηση της ισχύος, του φρένου του κινητήρα, του ελέγχου ανύψωσης εμπρός τροχού και του συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης. Το πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων περιλαμβάνει επίσης ρυθμιζόμενο Start Mode και quickshifter στο βασικό εξοπλισμό.

Ένα από τα πιο σημαντικά νέα στοιχεία της μοτοσικλέτας είναι το ψαλίδι. Η σχεδίασή του είναι ίδια με εκείνη του ψαλιδιού της ρεπλίκα του MotoGP Honda RC213V-S χαρίζοντας αυξημένη σταθερότητα και καλύτερη πληροφόρηση στον αναβάτη. συνεργάζεται με το αγωνιστικό αλουμινένιο πλαίσιο και τις αναρτήσεις της Ohlins οι οποίες έχουν ηλεκτρονική ρύθμιση και ημι-ενεργητική λειτουργία.

Advertisement

Οι αναρτήσεις, τα φρένα της Brembo, το ABS Στροφής με Race Mode και όλα τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης συνεργάζονται με εξελιγμένη μονάδα IMU έξι ακόνων 3D της Bosch που φροντίζει όλα να λειτουργούν στο μέγιστο ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Advertisement

Η Honda έχει δημιουργήσει και την έκδοση Carbon της Fireblade SP που περιλαμβάνει εμπρός φτερό, καρίνα, μεσαίο κάλυμμα, αεροδυναμικά πτερύγια, εμπρός προστατευτικό και κάλυμμα φτερού από ανθρακονήματα. Η έκδοση θα κατασκευαστεί σε μόλις 300 αντίτυπα και θα διαθέτει μία αναμνηστική πλακέτα στο κάλυμμα για το φιλτροκούτι.

Η νέα Honda CBR1000RR-R SP.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το… sashimi του Μάρκεθ στη Repsol Honda (+video)
H Honda φέρνει τον Άγιο Βασίλη πιο νωρίς
Διαθέσιμη στο Honda CB650R του 2024 η τεχνολογία E-Clutch (+video)