Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross στη Μεγαλόπολη

Ελλάδα 0:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross στη Μεγαλόπολη

NEWSMOTO

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross στη Μεγαλόπολη

NEWSMOTO

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου – 1η Αυγούστου, στην πίστα της Μεγαλόπολης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior MotoCross (ΜΧ) 2021, με συμμετοχή 129 αθλητών και αθλητριών από 23 χώρες.

Advertisement
Advertisement

Την Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης έλαβε χώρα η τελετή έναρξης και το Σάββατο 31 Ιουλίου έγιναν οι προκριματικοί αγώνες. Την Κυριακή 1η Αυγούστου από τις 11.30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα διενεργήθηκε η τελική φάση των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και στις 5 το απόγευμα ακολούθησαν οι απονομές στους παγκόσμιους πρωταθλητές των κατηγοριών MX 65, MX85, MX125.

Τις προσπάθειες των αθλητών κατά το διήμερο αυτό παρακολούθησε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος σημείωσε -μεταξύ άλλων- στον χαιρετισμό του:
“Με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επενδύουμε στην πίστα Motocross της Μεγαλόπολης. Φιλοδοξούμε και θα το κάνουμε πράξη, ώστε η εγκατάσταση αυτή να γίνει, μαζί με τα συνοδά έργα, ένα σύγχρονο αγωνιστικό συγκρότημα για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα, το mountain bike, το 4×4 και πολλά άλλα”.

Advertisement
Advertisement

“Η Μεγαλόπολη, η Αρκαδία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσελκύσει τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού απ’ όλο τον κόσμο με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και τη χώρα μας”, επισήμανε από την πλευρά του στον δικό του χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκας.

Ας σημειωθεί ότι έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ώστε η πίστα motocross της Μεγαλόπολης να φιλοξενεί τακτικά διοργανώσεις πανελλαδικού, αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Advertisement

To σημαντικό αυτό παγκόσμιο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού έγινε πραγματικότητα μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Δήμου Μεγαλόπολης, της ΔΕΗ, της ΑΜΟΤΟΕ (Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας) και των δύο αθλητικών σωματείων που διοργανώνουν τον εν λόγω αγώνα τον Αρη Πεντέλης και την AΛΜΑ (Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) Μεγαλόπολης, καθώς και με τη βοήθεια εθελοντών και με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross: Έρχεται στη Mεγαλόπολη!

Advertisement

Yamaha – 3ος αγώνας Πανελλήνιου Motocross

Η Triumph θα κατασκευάσει Enduro και Motocross μοτοσυκλέτες