Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της MV Agusta από την KTM

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της MV Agusta από την KTM

NEWSMOTO

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της MV Agusta από την KTM

NEWSMOTO

Πλέον η ιταλική εταιρεία πέρασε στα χέρια του Ομίλου Pierer και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό.

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος Pierer που περιλαμβάνει τις KTM, Husqvarna και GasGas, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόκτησης της MV Agusta. Η πλειοψηφία των μετοχών της ιταλικής εταιρείας πέρασε στα χέρια του αυστριακού κολοσσού και πλέον ο έλεγχος περνάει στην Pierer Mobility.

Η κίνηση ήταν μεν αναμενόμενη, αλλά περιμέναμε να γίνει κάπου στο 2026 όπως είχε ανακοινώσει η ίδια η εταιρεία όταν έγινε η πρώτη επαφή με τους ανθρώπους της MV Agusta. Τα πράγματα ωστόσο εξελίχθηκαν πολύ πιο γρήγορα τελικά και το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της θρυλικής MV Agusta ξεκινάει άμεσα.

Το αρχικό λοιπόν 25% που είχε αποκτήσει η KTM AG ανέβηκε στο 50,1%. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τη διανομή και υποστήριξη των μοτοσικλετών στις αγορές όλου του κόσμου, η KTM AG θα αναλάβει και την βιομηχανική διαδικασία παραγωγής των μοτοσικλετών στο εργοστάσιο του Βαρέζε στην Ιταλία.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της Pierer Mobility είναι η MV AGusta να φτάσει σύντομα την παραγωγή 10.000 μοτοσικλετών ετησίως και στη συνέχεια, με τις ανάλογες αναβαθμίσεις στο εργοστάσιο, το νούμερο αυτό να διπλασιαστεί. Η νέα δομή της εταιρείας φέρνει και έναν καινούριο επικεφαλής στο τιμόνι της. Τη θέση λοιπόν του Τιμούρ Σαρντάνοφ στη θέση του CEO παίρνει ο Χούμπερτ Τράνκενπολτζ.

Ο κος Σαρντάνοφ θα παραμείνει στην εταιρεία ως σύμβουλος και πρεσβευτής της μάρκας. Το σίγουρο στην περίπτωση της MV Agusta είναι ότι ο μοναδικός premium χαρακτήρας της δεν θα αλλοιωθεί καθόλου. Ιδιαίτερα στον τομέα του σχεδιασμού θα υπάρξει ενίσχυση από τον οίκο Kiska, ενώ υπάρχει πλάνο για ενίσχυση του αγωνιστικού προγράμματος της MV Agusta με ισχυρή πιθανότητα να εισέλθει στο MotoGP το 2027.

Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα την MV Agusta έχει αναλάβει η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, που έχει επίσης τις KTM, Husqvarna και GasGas.