Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ο «Γιατρός» ξανά στη σέλα της Yamaha του (+video)

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο «Γιατρός» ξανά στη σέλα της Yamaha του (+video)

NEWSMOTO

Ο «Γιατρός» ξανά στη σέλα της Yamaha του (+video)

NEWSMOTO

Ο Valentino Rossi αποφάσισε να βγάλει στην πίστα του Misano την «δική του» Yamaha R1 για ένα ξεχωριστό track day.

Advertisement
Advertisement

Παραδεχτείτε το… ο Valentino Rossi σας έχει λείψει από το MotoGP! Ο Ιταλός θρύλος των αγώνων Grand Prix μπορεί να μη βρίσκεται πλέον στα paddock του πρωταθλήματος και η λάμψη του να λείπει από τον θεσμό, ωστόσο εκείνος απολαμβάνει στο έπακρο την «συνταξιοδότησή» του.

Ο Rossi αγωνίζεται φέτος στο Πρωτάθλημα GT World Challenge με Audi R8 LMS και όποτε βρει χρόνο προπονείται μαζί με τους αναβάτες της Ακαδημίας VR46 στην πίστα του στην Tavulia. Εκτός από dirt track και motocross, ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής οδηγεί καρτ, supermoto και ότι βρει μπροστά του, συνεχίζοντας να απολαμβάνει την αδρεναλίνη που του δίνει η ταχύτητα.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία περιπέτεια του Rossi στους δύο τροχούς είχε να κάνει με ένα ξεχωριστό τεστ στην πίστα του Misano. Ο Ιταλός για πρώτη φορά αποφάσισε να βγάλει στην πίστα την «δική του» Yamaha R1 την οποία είχε ετοιμάσει η Yamaha για να τιμήσει τον Rossi στην EICMA του 2021 στο Μιλάνο. Ο «Vale» έκανε αρκετούς γύρους στην ιταλική πίστα και μάλιστα οι χρόνοι του ήταν εξαιρετικοί δείχνοντας ότι η ταχύτητα δεν έχει εγκαταλείψει τον «Γιατρό».

Παράλληλα με την Yamaha R1, ο Rossi έλαβε και μια ολοκαίνουρια φόρμα από την Dainese στα χρώματα της μοτοσικλέτας. Όσο για τη μοτοσικλέτα, η R1 YGTR VR46 Tribute είναι εξοπλισμένη με πολλά εξαρτήματα από την αγωνιστική έκδοση WSBK.

Advertisement

Συμπλέκτης, αναρτήσεις (Ohlins), φρένα (Brembo), εξάτμιση (Akrapovic), ζάντες (Marchesini) και ηλεκτρονικά προέρχονται όλα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, το ίδιο και τα ηλεκτρονικά με την κεντρική μονάδα ECU της Marelli να είναι ίδια με εκείνη της μοτοσικλέτας του Toprak Razgatlioglu.

Advertisement

Βίντεο παρουσίασης της Yamaha R1 VR46 Tribute.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έγινε πατέρας ο Rossi
Αποσύρεται επίσημα το νούμερο 46 του Valentino Rossi
Ντεμπούτο για την ομάδα του Valentino Rossi

Advertisement