Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Νεκρός σε ατύχημα ο δημιουργός της Yamaha GTS1000

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νεκρός σε ατύχημα ο δημιουργός της Yamaha GTS1000

NEWSMOTO

Νεκρός σε ατύχημα ο δημιουργός της Yamaha GTS1000

NEWSMOTO

Ο θρυλικός σχεδιαστής Τζέιμς Πάρκερ έχασε τη ζωή του σε ατύχημα σε ηλικία 76 ετών.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της μοτοσικλέτας και ίσως ο μεγαλύτερος οραματιστής των τελευταίων ετών έχασε τη ζωή του σε ατύχημα στις ΗΠΑ. Ο άτυχος Τζέιμς Πάρκερ, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, περπατούσε κοντά στο σπίτι του όταν ένα διερχόμενο όχημα ξέφυγε από την πορεία του και τον παρέσυρε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Ο Τζέιμς Πάρκερ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό της μοτοσικλέτας όταν παρουσίασε το πρωτοποριακό σύστημα εμπρός ανάρτησης RADD. Το σύστημα RADD χρησιμοποιούσε ένα μονόμπρατσο ψαλίδι και διαχώριζε το σύστημα διεύθυνσης με το σύστημα ανάρτησης. Βασικό πλεονέκτημα του RADD ήταν το χαμηλό κέντρο βάρους και η τρομερή σταθερότητα που χάριζε στη μοτοσικλέτα.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα RADD βρήκε το δρόμο προς τα μοντέλα παραγωγής χάρη στην πίστη της Yamaha. Οι Ιάπωνες τοποθέτησαν το σύστημα στην μοναδική GTS1000 η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί σύμβολο καινοτομίας για τους δύο τροχούς.

Advertisement

Ακόμα ένα σημαντικό επίτευγμα είναι η δημιουργία μιας σπορ ηλεκτρικής μοτοσικλέτας, της Mission R, η οποία κατείχε το ρεκόρ πίστας στην Laguna Seca μέχρι πριν μερικές ημέρες. Αν κάποιος βρεθεί στο Barber Museum στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ θα έχει την σπάνια ευκαιρία να δει από κοντά πολλές από τις μοναδικές δημιουργίες του Τζέιμς Πάρκερ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Yamaha XSR900 DB40 τιμά το πλαίσιο Deltabox
Yamaha MT-10 από την Lego με λειτουργικό κιβώτιο ταχυτήτων (+video)
Πιο αυθεντική από ποτέ η Yamaha MT-07 Pure