Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Νέα track-ready μοτοσικλέτα από την QJMotor

Ελλάδα 5:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα track-ready μοτοσικλέτα από την QJMotor

NEWSMOTO

Νέα track-ready μοτοσικλέτα από την QJMotor

NEWSMOTO

Η QJMotor έχει μπει δυναμικά στις σπορ μοτοσικλέτες και ανεβάζει τον πήχη με την έκδοση RC της SRK 400.

Advertisement
Advertisement

Η QJMotor ξεδίπλωσε στην EICMA 2023 πριν από μερικούς μήνες τη supersport πλευρά της παρουσιάζοντας την SRK 800RR, αλλά και το πρωτότυπο SRK1000RC Ten78. Η κινεζική εταιρεία έχει βάλει πλώρη να καταπλήξει το κοινό της σπορ οδήγησης και των αγώνων με ανταγωνιστικά νέα μοντέλα, έχοντας μάλιστα δυναμική πλέον παρουσία και στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα μοτοσικλέτας στον κόσμο όπως η Moto2 και το WSSP.

Ένα από τα πιο καθαρόαιμα μοντέλα, έτοιμα να κατακτήσουν τις πίστες σε τοπικά πρωταθλήματα και track days είναι η καινούρια SRK 400RC. Πρόκειται για ένα supersport μοντέλο με επιθετικό σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη μεγαλύτερη SRK 800RR. Σίγουρα αυτό που ξεχωρίζει είναι τα αεροδυναμικά φτερά στο φέρινγκ και το μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ η σιλουέτα είναι λεπτή και οι διαστάσεις μαζεμένες.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας της SRK 400RC είναι δικύλινδρος σε σειρά 449 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 52,3 ίππους και 43 Nm ροπής. Συνοδεύεται από 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης και σύστημα Traction Control, με τον ψεκασμό να είναι της Bosch. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός της Marzocchi και ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Nissin με δύο δίσκους 300 χιλ. εμπρός και ABS.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα και το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 173 κιλά με ρεζερβουάρ καυσίμου 14,5 λίτρα. Στον εξοπλισμό η μοτοσικλέτα διαθέτει LED φώτα και φλας, ψηφιακή οθόνη πληροφοριών και USB θύρα φόρτισης. Θυμίζουμε ότι η QJMotor φέτος, εκτός από την κατηγορία Moto2 του MotoGP, θα αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike στην κατηγορία WSSP με την SRK 800RR και αναβάτη τον Ραφαέλ Ντε Ρόσα.

Advertisement

Η SRK 400 RC στην πίστα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το διαστημικό superbike της QJMotor αποτυπώνει το μέλλον (+video)
Στενή επαφή με την QJMotor SVT 650
Level up κάνει η νέα QJMotor SRT 800SX (+video)