Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MV Agusta: Έρχονται μικρές μοτοσυκλέτες το 2021

Ελλάδα 1:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MV Agusta: Έρχονται μικρές μοτοσυκλέτες το 2021

NEWSMOTO

MV Agusta: Έρχονται μικρές μοτοσυκλέτες το 2021

NEWSMOTO

Η ιστορική ιταλική φίρμα MV Agusta προχώρησε επίσημα σε σύναψη συνεργασίας μακράς διάρκειας με την κινέζικη Loncin Motor. Βάση της συμφωνίας είναι η εξέλιξη νέων μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού για το ιταλικό εργοστάσιο.

Advertisement
Advertisement

 

Η MV Agusta ύστερα από απουσία πολλών δεκαετιών επιθυμεί να εισέλθει ξανά στην κατηγορία των μοτοσυκλετών με μικρούς και μεσαίους κινητήρες χωρητικότητας μεταξύ 350-500 κ.εκ. Γι αυτό το λόγο ανακοίνωσε επίσημα την υπογραφή συμφωνίας με τον κινέζικο κολοσσό Loncin, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής δικύκλων στην Ασία.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία μεταξύ των Ιταλών και των Κινέζων αφορά την παραγωγή μιας νέας γενιάς προσιτών μοτοσυκλετών με το σήμα της MV Agusta. Η νέα σειρά μοντέλων θα αριθμεί αρχικά τέσσερις μοτοσυκλέτες οι οποίες θα ενσωματώνουν στην σχεδίασή τους το DNA της ιταλικής εταιρίας και θα έχουν μοναδικό ήχο και δυναμική συμπεριφορά. Οι μοτοσυκλέτες θα σχεδιάζονται εξολοκλήρου από την MV Agusta και η Loncin θα τις παράγει.

MV Agusta

Loncin και MV Agusta συμφώνησαν παράλληλα στην στήριξη της θυγατρικής VOGE της κινέζικης εταιρίας στη προσπάθεια της να εισέλθει στην αγορά των premium μοτοσυκλετών με κινητήρες πάνω από 800 κ.εκ. Το ιταλικό εργοστάσιο θα παρέχει τεχνογνωσία και θα εξελίξει μια νέα σειρά από μοτοσυκλέτες για τους Κινέζους στο κέντρο σχεδίασης και έρευνας Centro Ricerche Castiglioni (CRC) στην Ιταλία.

Advertisement

Οι νέες μοτοσυκλέτες της ιταλικής φίρμας θα είναι διαθέσιμες στο κοινό από το τέλος του 2021.

Advertisement

Για την συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών ο Timur Sardarov, CEO της ιταλικής εταιρίας δήλωσε: “Αυτή η στρατηγική συμμαχία είναι ένα σημαντικό βήμα για το όραμα μας για το μέλλον της MV Agusta. Στόχος μας είναι να ισχυροποιήσουμε την ηγετική μας θέση στην παραγωγή premium μοτοσυκλετών, μεγαλώνοντας παράλληλα την πελατειακή μας βάση με την προσφορά ευρύτερης γκάμας προϊόντων που δεν κάνουν θυσίες στο ξεχωριστό design και την απόδοση. Ανυπομονούμε να μεγαλώσουμε με τους σωστούς συνεργάτες και τα σωστά προϊόντα και να εξασφαλίσουμε στους πελάτες μας περισσότερες επιλογές μοντέλων, που θα μοιράζονται όλα τους το ίδιο DNA της MV Agusta.”