Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Στις φλόγες η πίστα της Αργεντινής

Ελλάδα 11:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP: Στις φλόγες η πίστα της Αργεντινής

NEWSMOTO

MotoGP: Στις φλόγες η πίστα της Αργεντινής

NEWSMOTO

Την περασμένη Παρασκευή ξέσπασε πυρκαγιά στην πίστα του Termas de Rio Hondo –όπου και φιλοξενούνται αγώνες MotoGP- καταστρέφοντας ολοσχερώς τους χώρους των Pits και των Paddock.

Advertisement
Advertisement

Η αιτία της φωτιάς παραμένει προς το παρόν άγνωστη, με την επέκτασή της να φτάνει και στους χώρους των δημοσιογράφων αλλά και των VIP. Το παρήγορο είναι πως δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, ωστόσο –και με τον παράγοντα Covid- είναι άγνωστο το πότε θα ξαναγίνει εκεί αγώνας MotoGP, καθώς ήδη είχε αναβληθεί για το τέλος της χρονιάς –όπως και το αμερικανικό GP- και πλέον είναι στον αέρα.

Ο χώρος εννοείται πως ήταν ασφαλισμένος και για το ενδεχόμενο της φωτιάς, με το διευθυντή της πίστας Hector Toti Farina να δηλώνει τα ακόλουθα:

«Δυστυχώς, ολόκληρο το κτίριο καταστράφηκε από την πυρκαγιά που συνέβη τις τελευταίες ώρες στην πίστα. Ο τομέας περιλάμβανε επίσης τα δωμάτια τύπου, τον έλεγχο αγώνων και τα σαλόνια VIP. Τόσο το μουσείο όσο και ο πύργος ελέγχου, μαζί με άλλα γραφεία και το ιατρικό κέντρο, δεν είχαν καμία σημαντική ζημιά. Το μουσείο θα ανοίξει ξανά στο κοινό τις επόμενες ημέρες. Η πίστα έχει πλήρη ασφάλεια έναντι της πυρκαγιάς, επομένως το ζήτημα της οικονομικής ζημίας καλύπτεται υπό αυτή την έννοια, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την ανοικοδόμηση αυτού του σημαντικού τομέα που απαιτείται για εθνικούς και διεθνείς αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Δόξα τω Θεώ, δεν θρηνήσαμε θύματα και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συνεργάστηκαν σε αυτό το περιστατικό που δημιούργησε στιγμές μεγάλου κινδύνου λόγω των ισχυρών ανέμων. Πολλές ευχαριστίες σε διάφορους υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αστυνομικούς, δημοτικούς υπαλλήλους και εργαζόμενους της πίστας, οι οποίοι έκαναν ότι μπορούσαν για να αποτρέψουν περαιτέρω ζημιές. Θα εργαστούμε από τώρα και στο εξής για να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε σχεδιάσει, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων του MotoGP τον ερχόμενο Νοέμβριο.»

Αρκετά από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα στο μουσείο της πίστας έχουν ήδη μετακινηθεί προς φύλαξη, ενώ έχουν ληφθεί και άλλα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των υπόλοιπων χώρων της πίστας. Για την ιστορία, στο Termas de Rio Hondo φιλοξενείται τo MotoGP της Αργεντινής από το 2014, αν και ο αγώνας του 2020 ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η πίστα, που χτίστηκε το 2007 και αναδιαμορφώθηκε το 2012, φιλοξένησε στο παρελθόν και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, με τον τελευταίο αγώνα να πραγματοποιείται εκεί το 2016.

Advertisement


Διαβάστε επίσης:

Αφιέρωμα: 30 χρόνια Honda CBR Fireblade

Advertisement

Suzuki Hayabusa MY2021: Το γεράκι εφορμά ξανά!

Triumph Speed Triple 1200 RS MY2021: Τρικύλινδρη φοβέρα