Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP: Ξεκίνησαν οι δοκιμές εξέλιξης

Ελλάδα 17:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Ξεκίνησαν οι δοκιμές εξέλιξης

NEWSMOTO

MotoGP: Ξεκίνησαν οι δοκιμές εξέλιξης

NEWSMOTO

Επιτέλους δράση στο πλαίσιο του πρωταθλήματος MotoGP, καθώς ξεκίνησαν στη Σεπάνγκ οι δοκιμές εξέλιξης ενόψει της νέας σεζόν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Αφεντικό της πρώτης ημέρας ήταν ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου, Marc Marquez, που ήταν κατά μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος των υπολοίπων με τη Honda του, ενώ ακολούθησε ο Valentino Rossi για λογαριασμό της Yamaha. Ανάλογος διαχωρισμός χρωμάτων και στις επόμενες δύο θέσεις, με τους Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo. Ωστόσο, πίσω από τον Marquez, οι διαφορές ήταν στο ένα δέκατο ανάμεσα σε κάθε αναβάτη.

Ο μόνος που κινήθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο, ήταν ο Alvaro Bautista με τη δορυφορική Gresini Honda, ακολουθούμενος από τον Aleix Espargaro της FTR-Yamaha, τον Andrea Iannone για λογαριασμό της Pramac Ducati και τις δύο Tech 3 Yamaha των Pol Espargaro και Bradley Smith. Οι τρεις εργοστασιακές Ducati, με τους επίσημους αναβάτες Andra Dovizioso και Cal Cratchlow και τον δοκιμαστή Michele Pirro, έμειναν στις θέσεις 12-14. Συνολικά στην πρώτη μέρα δοκιμών στη Μαλαισία, συμμετείχαν 26 αναβάτες.

Advertisement
Advertisement

Νέα εικόνα στο MotoGP
Από φέτος έχουμε αλλαγές στο θερμό, καθώς το grid μοιράζεται σε δύο κλάσεις, αυτή των εργοστασιακών ομάδων και την Open. Όσοι υπάγονται στη δεύτερη, μπορούν να χρησιμοποιήσουν 12 κινητήρες μέσα στη σεζόν (αντί για 5), να έχουν περισσότερα καύσιμα στο ντεπόζιτο (24lt αντί για 20 των εργοστασιακών μοτοσυκλετών) αλλά υποχρεούνται να έχουν την μονάδα ηλεκτρονική διαχείρισης (ECU) της Magnetti Marelli που προμηθεύει η διοργανώτρια Dorna. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας Open, αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστικές από τις περυσινές CRT.

Τα ελαστικά τα προμηθεύει κατ’ αποκλειστικότητα η Bridgestone ενώ στ θεσμό συμμετέχουν 24 αναβάτες από 10 διαφορετικές χώρες. Η αγωνιστική σεζόν ξεκινά στο σιρκουί του Κατάρ, στις 20 Μαρτίου.

Ο Rossi εν δράσει στην πρώτη ημέρα δοκιμών εξέλιξης του 2014, στη Σεπάνγκ
Φωτογραφία: Yamaha Media