Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Πορτογαλίας: Ο Βινιάλες «έσπασε το ρόδι» στο Sprint

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Πορτογαλίας: Ο Βινιάλες «έσπασε το ρόδι» στο Sprint

NEWSMOTO

MotoGP Πορτογαλίας: Ο Βινιάλες «έσπασε το ρόδι» στο Sprint

NEWSMOTO

Ο Μάβερικ Βινιάλες κατέκτησε για πρώτη φορά στο MotoGP αγώνα Sprint, παίρνοντας την καρό σημαία με την Aprilia. Ο Μαρκέθ τον ακολούθησε στη 2η θέση και ο Μαρτίν συμπλήρωσε την τριάδα.

Advertisement
Advertisement

Οι 12 απαιτητικοί γύροι του Sprint στο Πορτιμάο δεν απογοήτευσαν το κοινό του MotoGP, που είδε τον Μάβερικ Βινιάλες και την Aprilia να πανηγυρίζουν τους 12 βαθμούς της νίκης.

Ο Μαρκ Μαρκέθ πραγματοποίησε μία πειστική εμφάνιση με τη νέα του μοτοσικλέτα της Gresini Ducati, κατακτώντας το πρώτο του βάθρο με τη νέα του ομάδα, κι έτσι ακολούθησε τον συμπατριώτη του στη 2η θέση, παίρνοντας 9 βαθμούς.

Ο σπεσιαλίστας στα Sprint, Χόρχε Μαρτίν αναγκάστηκε αυτή τη φορά να συμβιβαστεί με την 3η θέση και τους 7 βαθμούς που του αναλογούσαν, έχοντας προηγουμένως δώσει μία εντυπωσιακή μάχη με τον Μαρκέθ που μαγνήτισε τα βλέμματα και κέρδισε τα χειροκροτήματα και τις εντυπώσεις.

Ο αγώνας

Advertisement
Advertisement

Όταν τα φώτα έσβησαν, ο Τζακ Μίλερ έκανε μία εξαιρετική εκκίνηση με την KTM και κέρδισε την πρωτοπορία προ των Μπανάια και Βινιάλες, την ώρα που ο poleman Μπαστιανίνι έπεσε στην 4η θέση.

Ο Μαρκ Μαρκέθ εκκίνησε επίσης εξαιρετικά, κερδίζοντας θέσεις και περνώντας τον Μπαστιανίνι αρχικά και τον Βινιάλες αργόερα. Πιο πίσω, ο Ιταλός αναβάτης της Ducati έχασε κι άλλη θέση, αυτή τη φορά από τον Χόρχε Μαρτίν που είχε ανέβει πια 5ος.

Ο Μπανάι κατάφερε με τον ρυθμό του να κερδίσει την πρωτοπορία από τον Μίλερ και ο Μαρκέθ ακολούθησε παρομοίως. Η κατρακύλα του Αυστραλού συνεχίστηκε, αφού και ο Βινιάλες τον προσπέρασε.

Advertisement

Από… τούμπες, οι άτυχοι της ημέρας ήταν οι Ρινς, Ντι Τζιαναντόνιο, Μπίντερ και Ζαρκό.

Ο Μαρκέθ πίεσε όσο μπορούσε τον Μπανάια, χωρίς όμως ο πρωταθλητής να αφήνει πολλά περιθώρια. Ο αναβάτης της Gresini υπέπεσε τελικά σε λάθος που επέτρεψε στον Βινιάλες να επαναφερθεί στη 2η θέση. Ο Ισπανός έχασε τελικά κι άλλη θέση, αυτή τη φορά από τον Μαρτίν, πέφτοντας 4ος.

Advertisement

Η ανατροπή ήρθε, όταν ο Μπανάια, από εκεί που έλεγχε την πρωτοπορία του, έκανε ένα λάθος στη ζώνη πέδησης της πρώτης στροφής και έπεσε αμέσως στην 4η θέση, με μόλις τέσσερις γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση του Sprint.

Ο Βινιάλες καρπώθηκε της κατάστασης και έγινε επικεφαλής του αγώνα, με τους Μαρτίν και Μαρκέθ να ακολουθούν. Ο Ισπανός της Aprilia άνοιξε τη διαφορά, την ώρα που οι άλλοι δύο μάχονταν για τη 2η θέση.

Τελικά, ο πιο έμπειρος Μαρκέθ αναδείχθηκε νικητής και ακολούθησε τον Βινιάλες λίγο μετά την καρό σημαία. Η πρώτη τριάδα ακολουθήθηκε από τους Μπανάια, Μίλερ, Μπαστιανίνι, Ακόστα, Εσπαργκαρό και Κουαρταραρό.

Advertisement

Ο «κύριος» αγώνας της Κυριακής ξεκινάει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Sprint στο Πορτιμάο: