Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ισπανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

Ελλάδα 18:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ισπανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

MotoGP Ισπανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις

NEWSMOTO

Το MotoGP επιστρέφει στη δράση το τριήμερο 28-30 Απριλίου στην πίστα Χερέθ της Ισπανίας.

Advertisement
Advertisement

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, έπειτα από την περιοδεία του στην Νότια και Βόρεια Αμερική, επιστρέφει στην Ευρώπη για τον 4ο γύρο του θεσμού. Το τριήμερο 28-30 Απριλίου πραγματοποιείται το Ισπανικό Grand Prix στην πίστα της Χερέθ και όλα πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ιταλική μάχη της κορυφής της βαθμολογίας μεταξύ Μάρκο Μπεζέκι και Πέκο Μπανάια.

Ένα από τα πιο σημαντικά νέα που έχουν προκύψει τις ημέρες που μεσολάβησαν από το GP της Αμερικής μέχρι σήμερα είναι ότι ο Μαρκ Μάρκεθ δεν θα πάρει μέρος ούτε στο GP της πατρίδας του. Ο Ισπανός αποφάσισε μαζί με τους γιατρούς του να συνεχίσει την αποθεραπεία στο τραυματισμένο του δάχτυλο και να επιστρέψει πιο δυνατός στη Γαλλία.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση πάντως του Μάρκεθ προκάλεσε ερωτηματικά καθώς ο αρχικός του τραυματισμός στην Πορτογαλία ήταν πριν από έναν μήνα και δεν ήταν τόσο σοβαρός για να τον κρατήσει τόσο πολύ εκτός πίστας. Ίσως κάτι άλλο υπάρχει πίσω από αυτήν την απόφαση και έχει να κάνει είτε με την ποινή που ακόμα δεν έχει εκδικαστεί από την επιτροπή του CAS, είτε (για τους πιο ακραίους συνωμοσιολόγους) με την πιθανή μεταγραφή του σε άλλο εργοστάσιο! Πάντως στη Χερέθ τη θέση του θα πάρει ο Ίκερ Λεκουόνα, αναβάτης της Honda στα Superbike.

Στη δράση τώρα, την μεγάλη έκπληξη στον προηγούμενο αγώνα της Αμερικής έκανε ο Άλεξ Ρίνς με την LCR Honda. Ο Ισπανός πήρε μια αναπάντεχη νίκη οδηγώντας πέρα από τα όρια την δύστροπη Honda του, αφήνοντας πίσω μεγάλα φαβορί όπως ο Πέκο Μπανάια (πτώση). Αυτή η νίκη έφερε τον Ρίνς στην 3η θέση της βαθμολογίας και πλέον με τρομερή ψυχολογία θα ξεκινήσει το τριήμερο στην πατρίδα του.

Advertisement

Μεγάλος κερδισμένος του τριημέρου στο Τέξας ήταν ο Μάρκο Μπεζέκι. Ο Ιταλός της Mooney VR46 σε μια πίστα που γενικά δεν συμπαθεί ιδιαίτερα, κατάφερε να φύγει αλώβητος και μάλιστα να αυξήσει τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας. Αντίθετα, καταστροφικός ήταν ο κυριακάτικος αγώνας του πρωταθλητή της Ducati, Πέκο Μπανάια ο οποίος έπεσε από την πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής πετώντας στο καλάθι των αχρήστων μια σίγουρα νίκη.

Ένα ακόμα νέο που διέρρευσε λίγο πριν την έναρξη του GP της Ισπανίας είναι ότι το Grand Prix του Καζακστάν δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Οι λόγοι έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες πιστοποίησης της πίστας Sokol International Racetrack (δηλαδή δεν θα είναι έγκαιρα έτοιμη), αλλά οι συνεχιζόμενες δυσκολίες στις μετακινήσεις και τα logistics. Θυμίζουμε ότι το Grand Prix είχε προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου και η Dorna δεν θα αντικαταστήσει τον αγώνα.

Προβλέψεις για το GP της Χερέθ

Advertisement

Η Χερέθ είναι μια πίστα που πολλοί αναβάτες τα έχουν καταφέρει καλά τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι μεγάλος νικητής ήταν ο Πέκο Μπανάια με την Ducati, κάτι που σημαίνει ότι και φέτος θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές της νίκης. Ακόμα ένας αναβάτης που λατρεύει την ισπανική πίστα είναι ο Φάμπιο Κουαρταραρό ο οποίος έχει κερδίσει αρκετές φορές με την Yamaha. Το ξεκίνημα φέτος του Γάλλου στο πρωτάθλημα δεν ήταν ιδανικό, αλλά στην Αμερική έδειξε σημάδια βελτίωσης και στη Χερέθ δεν αποκλείεται να κάνει την ολική επαναφορά.

Για τη νίκη επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αναβάτες της Aprilia, Μάβερικ Βινιάλες και Αλέιξ Εσπαργκαρό, ενώ και ο Μάρκο Μπεζέκι είναι ανάμεσα στα φαβορί. Στη μάχη του βάθρου θα είναι οι Λούκα Μαρίνι και Χόρχε Μαρτίν, ενώ ερωτηματικό αποτελούν οι Άλεξ Μάρκεθ, Μιγκέλ Ολιβέιρα, Άλεξ Ρίνς και οι αναβάτες της KTM. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επιστρέφει στη δράση και ο Ένεα Μπαστιανίνι με την εργοστασιακή Ducati.

Advertisement

Πρόγραμμα του GP Ισπανίας

Παρασκευή 28 Απριλίου

11:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
16:00 – Ελεύθερες Δοκιμές 2

Σάββατο 29 Απριλίου

11:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 3
11:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
12:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
16:00 – Αγώνας Sprint

Κυριακή 30 Απριλίου

13:00 – Αγώνας Moto3
14:15 – Αγώνας Moto2
16:00 – Αγώνας MotoGP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Warner Bros ετοιμάζει blockbuster ταινία για το MotoGP
Αστέρι του MotoGP παραλαμβάνει την Lamborghini Urus S του
MotoGP: Αεροδυναμικά και στις φόρμες των αναβατών