Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αργεντινής: Pole position για τον Marquez… τον Alex

Ελλάδα 1:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αργεντινής: Pole position για τον Marquez… τον Alex

NEWSMOTO

MotoGP Αργεντινής: Pole position για τον Marquez… τον Alex

NEWSMOTO

Ο Alex Marquez πήρε την πρώτη pole position στην καριέρα του στο MotoGP σε μια τρελή περίοδο κατατακτήριων.

Advertisement
Advertisement

Ο καιρός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτηρίων στην πίστα Termas de Rio Hondo της Αργεντινής. Στο ξεκίνημα του Q1 η πίστα ήταν βρεγμένη και όλοι οι αναβάτες χρησιμοποίησαν βρόχινα ελαστικά της Michelin. Όσο περνούσε η ώρα όμως η πίστα στέγνωνε με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά του Q2 να είναι χαοτικά.

Οι περισσότεροι αναβάτες ξεκίνησαν το Q2 με βρόχινα ελαστικά, αλλά στη δεύτερη προσπάθειά τους κάποιοι επέλεξαν να ρισκάρουν και να βάλουν σλικ ελαστικά για να κάνουν την έκπληξη. Αυτή ακριβώς την έκπληξη κατάφερε να πετύχει ο Alex Marquez με την Gresini Ducati. Ο Ισπανός πήρε το ρίσκο στην τελευταία του προσπάθεια να βάλει σλικ και δικαιώθηκε σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Αυτή είναι η πρώτη pole posotion στην καριέρα του Alex στο MotoGP.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Alex Marquez πήρε την pole position όπως ο αδερφός του Marc Marquez στο Portimao πριν από μια εβδομάδα, ερχόμενος δηλαδή από το Q1. Στη δεύτερη θέση, επίσης με σλικ ελαστικά, βρέθηκε ο Marco Bezzecchi με την Mooney VR46 Ducati. Ο νεαρός Ιταλός συνεχίζει δυνατά μετά το βάθρο στην Πορτογαλία και φαντάζει ένα από τα φαβορί για το βάθρο και στην Αργεντινή.

Advertisement

Την τελευταία στιγμή με έναν καλό γύρο, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pecco Bagnaia κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη σειρά του grid επιλέγοντας και εκείνος τα σλικ ελαστικά. Η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη των κατατακτηρίων ήταν η 4η θέση του Franco Morbidelli με την εργοστασιακή Yamaha. Ο Ιταλός ήταν γρήγορος σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών και στο βρεγμένο ήταν ο ταχύτερος όλων.

Advertisement

Μαζί με τον Morbidelli στη δεύτερη σειρά θα βρεθούν στον αγώνα Sprint οι Maverick Viniales και Johann Zarco, με τον Ισπανό της Aprilia να παραμένει ένα από τα φαβορί για τη νίκη. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Marini, Martin, Aleix Espargaro και Quartararo, ενώ εκτός 12άδας έμειναν οι δύο αναβάτες της KTM και οι αναβάτες της Honda.

Θυμίζουμε ότι στις 21:00 το Σάββατο έχουμε εκκίνηση στον αγώνα Sprint.

Advertisement

Αποτελέσματα Κατατακτηρίων


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το OnlyFans εισβάλει στο MotoGP
MotoGP Αργεντινής: Πρόγραμμα και προβλέψεις
Νοσοκομείο κατάντησε το MotoGP