Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αυστραλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις (UPDATED)

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αυστραλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις (UPDATED)

NEWSMOTO

MotoGP Αυστραλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις (UPDATED)

NEWSMOTO

Χωρίς διακοπή το MotoGP ταξιδεύει στην Αυστραλία για τον 16ο γύρο του πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Αλλαγή στο πρόγραμμα του Grand Prix Αυστραλίας

Λόγω της επιδείνωσης που καιρού που αναμένεται στο Φίλιπ Άιλαντ την Κυριακή οι διοργανωτές αποφάσισαν να μεταφέρουν τον κανονικό αγώνα το Σάββατο και τον Αγώνα Sprint την Κυριακή. Μπορείτε να δείτε το νέο πρόγραμμα πιο κάτω στο άρθρο.

Down Under

Μόλις μερικές ημέρες μετά από το συναρπαστικό και αναπάντεχο αγωνιστικό τριήμερο στην Ινδονησία οι αναβάτες και οι ομάδες του MotoGP ταξιδεύουν πιο νότια, στην Αυστραλία. Η ταχύτατη πίστα του Φίλιπ Άϊλαντ φιλοξενεί τον 16ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP και όλα πλέον τα βλέμματα είναι στραμμένα στη μάχη του τίτλου.

Advertisement
Advertisement

Στην Ινδονησία διαδραματίστηκε ένα σενάριο που μόνο σε ταινίες του Χίτσκοκ συναντάμε. Το Σάββατο στον Αγώνα Sprint ο Χόρχε Μαρτίν κυριάρχησε κατακτώντας τη νίκη και πέρασε πρώτος στη βαθμολογία. Την Κυριακή όμως, παρά το γεγονός ότι έδειχνε ξανά εκείνος πως θα βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ένα λάθος τον οδήγησε σε πτώση.

Αυτό επέτρεψε στον εκπληκτικό μετά από αρκετά καιρό Πέκο Μπανάια να πάρει τη νίκη και να ανακτήσει την πρωτοπορία στη βαθμολογία, ξεφεύγοντας μάλιστα με 18 βαθμούς από τον Ισπανό αντίπαλό του. Πλέον το πρωτάθλημα είναι στην κόψη του ξυραφιού και το Φίλιπ Άϊλαντ ίσως αποδειχτεί καθοριστικό για την φετινή εξέλιξη.

Advertisement

Στην Ινδονησία είχαμε την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Μαρκ Μάρκεθ θα οδηγήσει το 2024 για την Gresini Ducati αφήνοντας ανοιχτή τη θέση στην Repsol Honda. Στην Αυστραλία ίσως έχουμε την ανακοίνωση του αντικαταστάτη του με την Honda να έχει βάλει στο στόχαστρο τους Μιγκέλ Ολιβέιρα, Μάβερικ Βινιάλες και Ραούλ Φερνάντεζ.

Προβλέψεις MotoGP Αυστραλίας

Η πίστα του Φίλιπ Άϊλαντ είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Οι γρήγορες, ανοιχτές καμπές σε συνδυασμό με τα λίγα σημεία φρεναρίσματος αλλάζουν λίγα τα δεδομένα, ενώ και ο καιρός συνήθως παίζει σημαντικό ρόλο. Πέρυσι ήταν ο Άλεξ Ρινς εκείνος που πήρε τη νίκη με την Suzuki, έχοντας μια σκληρή μάχη με τους Μάρκεθ, Μπανάια, Μπεζέκι και Μπαστιανίνι.

Advertisement

Φέτος αναμένουμε ξανά οι δύο διεκδικητές του τίτλου, Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μαρτίν να παλέψουν για τη νίκη. Ο Μάρκο Μπεζέκι είναι σίγουρα ένας από τους αναβάτες που βάζουν υποψηφιότητα για τη νίκη, ενώ και οι αναβάτες της Aprilia θα είναι μπροστά.

Στη μάχη του βάθρου αναμένεται να δούμε τον ανεβασμένο Φάμπιο Κουαρταραρό με την Yamaha, τον Ένεα Μπαστιανίνι που επέστρεψε δυνατός και φυσικά τον Τζακ Μίλερ ο οποίος αγωνίζεται εντός έδρας. Αουτσάιντερ, αλλά ικανοί για όλα είναι οι Μαρκ Μάρκεθ και Άλεξ Ρινς με τις Honda.

Πρόγραμμα MotoGP Αυστραλίας

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

02:45 – Ελεύθερες Δοκιμές 1
07:00 – Δοκιμές

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

02:10 – Ελεύθερες Δοκιμές 2
02:50 – Κατατακτήριες Δοκιμές 1
03:15 – Κατατακτήριες Δοκιμές 2
07:10 – Αγώνας MotoGP

Κυριακή 22 Οκτωβρίου

03:00 – Αγώνας Moto3
04:15 – Αγώνας Moto2
06:00 – Αγώνας MotoGP Sprint

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Ινδονησίας: Τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα, νίκη Μπανάια – πτώση Μαρτίν
Επίσημο MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ στην Gresini Ducati το 2024
Η Alpinestars κλείνει τα 60 και το γιορτάζει με τον Κιάνου Ριβς (+video)