Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Αυστραλίας: Καγκουρό από τη Γαλλία

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Αυστραλίας: Καγκουρό από τη Γαλλία

NEWSMOTO

MotoGP Αυστραλίας: Καγκουρό από τη Γαλλία

NEWSMOTO

Ο Γιόχαν Ζάρκο κέρδισε το δραματικό Grand Prix της Αυστραλίας με τον Πέκο Μπανάια να παίρνει ανάσα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Το MotoGP φέτος δεν θα σταματήσει να προσφέρει απίστευτα δραματικούς αγώνες γεμάτους ανατροπές και αγωνία. Στην Αυστραλία το Σάββατο είχαμε το πλήρες Grand Prix (ο Αγώνας Sprint μεταφέρθηκε την Κυριακή λόγω καιρού) και οι αναβάτες του MotoGP φρόντισαν να μας ανταμείψουν για το πρωινό ξύπνημα με ακόμα έναν κλασικό αγώνα στο Φίλιπ Άιλαντ.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εντυπωσιακό με πολλές προσπεράσεις και έναν Χόρχε Μαρτίν να εξαφανίζεται σταδιακά στην πρώτη θέση. Ο Ισπανός είχε επιλέξει το μαλακό πίσω ελαστικό της Michelin και με πολύ γρήγορους γύρους έφτιαξε μια διαφορά από τους υπόλοιπους.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από τον Μαρτίν είχαμε μάχη μεταξύ Μπανάια, Ντι Τζιαναντόνιο, Μπίντερ και Ζάρκο για το βάθρο. Όλοι είχαν επιλέξει το μεσαίο ελαστικό της Michelin πίσω το οποίο αποδείχτηκε η σωστή επιλογή. Φτάσαμε στον 26ο από τους 27 γύρους του αγώνα – δηλαδή τον τελευταίο γύρο – και πλέον οι τέσσερις αναβάτες είχαν φτάσει στον πίσω τροχό του Μαρτίν ο οποίος είχε διαλύσει το πίσω ελαστικό του.

Advertisement

Ο Γιόχαν Ζάρκο ήταν εκείνος που έκανε την αποφασιστική κίνηση στον τελευταίο γύρο, πέρασε πρώτος κατακτώντας τη νίκη. Ο Μαρτίν ήταν ανήμπορος να αντιδράσει και έμεινε τελικά στην 5η θέση πίσω από τον Μπανάια, τον Ντι Τζιαναντόνιο (πρώτο βάθρο στην καριέρα του) και τον Μπίντερ. Ο Πέκο Μπανάια με τη δεύτερη θέση ξέφυγε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία (27 βαθμούς) από τον Μαρτίν με τέσσερις αγώνες να απομένουν (και έναν Sprint). Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ζάρκο στη μεγάλη κατηγορία MotoGP.

Advertisement

Την εξάδα έκλεισε ο Μάρκο Μπεζέκι αφήνοντας πίσω του τον τοπικό ήρωα Τζακ Μίλερ, τον Αλέιξ Εσπαργκαρό, τον Άλεξ Μάρκεθ και τον Ένεα Μπαστιανίνι. Μέτριο αγώνα έκανε ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia στην 11η θέση, ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ άντεξε να παλέψει για το βάθρο στους πρώτους γύρους, αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα έπεσε πιο πίσω μένοντας τελικά στην 15η θέση.

Advertisement

Την Κυριακή στις 6:00 το πρωί πραγματοποιείται ο Αγώνας Sprint στην Αυστραλία.

Αποτελέσματα Αγώνα


Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Αυστραλίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις (UPDATED)
Επίσημο MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ στην Gresini Ducati το 2024
Η Alpinestars κλείνει τα 60 και το γιορτάζει με τον Κιάνου Ριβς (+video)