Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μια Triumph Trident 660 αφιερωμένη στο TT Isle of Man (+video)

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Triumph Trident 660 αφιερωμένη στο TT Isle of Man (+video)

NEWSMOTO

Μια Triumph Trident 660 αφιερωμένη στο TT Isle of Man (+video)

NEWSMOTO

Η Triumph τιμάει την Trident «Slippery Sam» που αποτελεί ακόμα και σήμερα την πιο επιτυχημένη μοτοσικλέτα στο TT Isle of Man των Βρετανών.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 η Triumph αποφάσισε να μπει πολύ δυναμικά στον περίφημο αγώνα TT Isle of Man κατασκευάζοντας εκείνη την εποχή μια πολύ ιδιαίτερη Trident. Από το 1971 έως και το 1975 η Trident κατάφερε να ισοπεδώσει τον ανταγωνισμό κατακτώντας πέντε συνεχόμενες νίκες στην κατηγορία των μοτοσικλετών παραγωγής μένοντας στην ιστορία με το παρατσούκλι «Slippery Sam».

Η Triumph, το 2024 αποφάσισε να τιμήσει εκείνη την υπέροχη μοτοσικλέτα κατασκευάζοντας μια ειδική έκδοση για την Trident 660. Το νέο αυτό μοντέλο ονομάζεται Trident Triple Tribute και έχει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από τη μοτοσικλέτα του παρελθόντος. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο είναι το ρεζερβουάρ το οποίο είναι βαμμένο σε λευκό, μπλε και κόκκινο με έναν μεγάλο αριθμό 67 στα πλευρικά.

Πάνω από τον στρογγυλό προβολέα υπάρχει ένα μίνι φέρινγκ με το λογότυπο «67 Triple Tribute», ενώ και το εμπρός φτερό φέρει τον ίδιο χρωματισμό και λογότυπο. Ακόμα μια ιδιαίτερη προσθήκη είναι η προστατευτική ποδιά που έχει προστεθεί στο κάτω μέρος του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Στο τεχνικό κομμάτι, ο τρικύλινδρος κινητήρας των 660 κ.εκ. παραμένει ίδιος με απόδοση 81 ίππους και 64 Nm ροπής. Εκείνο που έχει προστεθεί είναι το σύστημα quickshifter (Triumph Shift Assist) στο κιβώτιο ταχυτήτων για γρήγορες αλλαγές. Το βάρος παραμένει χαμηλό στα 189 κιλά, οι αναρτήσεις είναι της Showa και τα φρένα της Nissin, ενώ οι ζάντες είναι από αλουμίνιο με ελαστικά της Michelin.

Η νέα Triumph Trident Triple Tribute αναμένεται σύντομα να είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα με την τιμή της να μην έχει ανακοινωθεί. Υπολογίζουμε ότι θα είναι κοντά στα 8.690 ευρώ που κοστίζει η βασική έκδοση της μοτοσικλέτας.

Η ιδιαίτερη Triumph Trident Triple Tribute.