Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Μέσα στο 2023 θα δούμε την Moto Guzzi V100 Stelvio

Ελλάδα 9:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα στο 2023 θα δούμε την Moto Guzzi V100 Stelvio

NEWSMOTO

Μέσα στο 2023 θα δούμε την Moto Guzzi V100 Stelvio

NEWSMOTO

Η Moto Guzzi έχει μπει στην τελική ευθεία για την παρουσίαση της V100 Stelvio.

Advertisement
Advertisement

Η Moto Guzzi ετοιμάζεται πυρετωδώς για το δεύτερο μεγάλο μοντέλο της που θα βασιστεί στην πλατφόρμα της V100 Mandello. Ήδη από τις αρχές του 2023 η ιταλική μάρκα δεν έχει κρύψει τις προθέσεις της για μια καινούρια Stelvio και σύμφωνα με τις κατασκοπευτικές εικόνες το μοντέλο βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξής του.

Η νέα V100 Stelvio θα δανείζεται κινητήρα και πλαίσιο από της V100 Mandello. Αυτό σημαίνει ότι ο δικύλινδρος κινητήρας των 1.042 κ.εκ. θα μεταφερθεί στο Stelvio και η απόδοση θα είναι στους 115 ίππους και τα 102 Nm ροπής. Θα συνοδεύεται επίσης από όλη την σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων της Moto Guzzi με την προσθήκη ίσως κάποιας επιλογή οδήγησης Off-Road με ειδική ρύθμιση στο ABS.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές σε σχέση με τη Mandello θα έχουν να κάνουν με τις αναρτήσεις οι οποίες θα έχουν μεγαλύτερες διαδρομές. Παράλληλα, οι τροχοί θα είναι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ κανείς δεν μπορεί να εικάσει αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν στη Stelvio τα ενεργά αεροδυναμικά φτερά.

Σχεδιαστικά η μοτοσικλέτα είναι σίγουρα ψηλότερη με καλύτερη κάλυψη από τον άνεμο διατηρώντας το ίδιο φωτιστικό σώμα με την Mandello. Το ρεζερβουάρ θα είναι μεγαλύτερο, ενώ και το ψαλίδι δείχνει από τις εικόνες να είναι μεγαλύτερο. Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι αν η νέα Stelvio θα έχει σύστημα ραντάρ με adaptive cruise control όπως ο σύγχρονος ανταγωνισμός για να μπει στην ελίτ της κατηγορίας.

Advertisement

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε τη νέα Moto Guzzi V100 Stelvio στην EICMA 2023 τον Νοέμβριο στο Μιλάνο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πιο προσιτή από ποτέ η ριζοσπαστική Moto Guzzi V85TT
Δοκιμή: Moto Guzzi V100 S Mandello
Ένας Τζεντάι στη σέλα της Moto Guzzi V100 (+video)