Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ιστορική νίκη της Ducati Desmo 450MX

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιστορική νίκη της Ducati Desmo 450MX

NEWSMOTO

Ιστορική νίκη της Ducati Desmo 450MX

NEWSMOTO

Η Ducati είχε πολύ επιτυχημένο ντεμπούτο στο Ιταλικό Πρωτάθλημα MX με την χωμάτινη μοτοσικλέτα της.

Advertisement
Advertisement

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο της Ducati στους αγώνες motocross. Η ομάδα πήρε μέρος στον πρώτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motocross 2024 στην πίστα International Circuit of Mantua κατεβάζοντας για πρώτη φορά επίσημα την Desmo 450MX με αναβάτη τον Αλεσάντρο Λουπίνο.

Η κατηγορία στην οποία πήρε μέρος η Ducati ήταν η Pro-Prestige MX1 και το πρωτότυπο της εταιρείας είχε μια εντυπωσιακή παρουσία. Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Λουπίνο κατάφερε να κατακτήσει την pole position και στο πρώτο σκέλος του αγώνα ήρθε η πρώτη νίκη για την ιταλική ομάδα.

Στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα έπειτα από μια προβληματική εκκίνηση, αλλά ο Λουπίνο κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους ανθρώπους της Ducati καθώς εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στη Γενική Κατάταξη στην πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Εκτός όμως από την επιτυχία, το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν ότι οι μηχανικοί της Ducati συνέλεξαν πολύτιμα δεδομένα προκειμένου να βελτιώσουν τη μοτοσικλέτα τους. Αποδεικνύεται πάντως ότι η βάση της μοτοσικλέτας είναι εξαιρετική και το δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης των βαλβίδων (Desmo) στον κινητήρα φαίνεται να λειτουργεί πολύ καλά και στο χώμα.