Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Είστε έτοιμοι για ένα νέο Husqvarna Nuda;

Ελλάδα 4:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είστε έτοιμοι για ένα νέο Husqvarna Nuda;

NEWSMOTO

Είστε έτοιμοι για ένα νέο Husqvarna Nuda;

NEWSMOTO

Η Husqvarna ετοιμάζει ένα μεγάλο supermoto βασισμένο στο Norden και ξυπνάει θύμισες του Nuda.

Advertisement
Advertisement

Όσοι δεν θυμάστε το Husqvarna Nuda θα σας φρεσκάρουμε τη μνήμη. Την περίοδο που η Husqvarna είχε περάσει στα χέρια της BMW Motorrad το σχεδιαστικό τμήμα είχε την έμπνευση να εκμεταλλευτεί το δικύλινδρο τότε σύνολο των 800 κ.εκ. της γερμανικής μάρκας χτίζοντας γύρω του ένα εκπληκτικό supermoto.

Με 105 ίππους, διαστημική σχεδίαση, κορυφαίες αναρτήσεις και φρένα, πλαίσιο χωροδικτύωμα και λίγα ηλεκτρονικά, το Nuda ήταν απλά ένα έργο τέχνης το οποίο οδηγικά μπορούσε να ταπεινώσει οτιδήποτε κυκλοφορούσε στο δρόμο. Μάλιστα, ο μικρός αριθμός μοντέλων που κατασκευάστηκαν το έκανε σπάνιο και κλασικό και έμεινε για πάντα στην ιστορία ως ένα έμβλημα της σουηδικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Ερχόμαστε πλέον στο 2023 όπου η Husqvarna έχει περάσει στα χέρια της KTM και ήδη έχει παρουσιάσει μια νέα γενιά μοντέλων με ναυαρχίδα την Norden 901. Το επόμενο βήμα από ότι φαίνεται είναι ένα μεγάλο supermoto το οποίο θα βασίζεται τόσο στο Norden όσο και στο επερχόμενο 890 SMT της KTM.

Η μοτοσικλέτα θα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα των 890 κ.εκ. με απόδοση 115 ίππους και θα συνεργάζεται με ένα πλαίσιο χωροδικτύωμα, ποιοτικές αναρτήσεις και φρένα υψηλής απόδοσης. Από τις κατασκοπευτικές εικόνες που διέρρευσαν φαίνεται το εμπρός φωτιστικό σώμα να μοιάζει πολύ με εκείνο του αυθεντικού Nuda, ενώ ο δοκιμαστής είναι ντυμένος με τα χαρακτηριστικά λογότυπα της σουηδικής μάρκας.

Advertisement

Πιθανότερο σενάριο είναι πρώτα να δούμε το KTM 890 SMT και ίσως το 2024 έρθει και η πολυαναμενόμενη αναβίωση του Husqvarna Nuda.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Husqvarna Norden 901 Expedition 2023: Διαρροή φωτογραφιών
To Husqvarna Norden 901 έφτασε Ελλάδα
Έτοιμη η ομάδα της Husqvarna για την πρόκληση του Rally Dakar