Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η πιο τρελή μοτοσικλέτα της Norton θα λειτουργήσει ξανά (+video)

Ελλάδα 17:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πιο τρελή μοτοσικλέτα της Norton θα λειτουργήσει ξανά (+video)

NEWSMOTO

Η πιο τρελή μοτοσικλέτα της Norton θα λειτουργήσει ξανά (+video)

NEWSMOTO

Το Βρετανικό Μουσείο Μοτοσικλέτας σε συνεργασία με τη Norton ανακατασκευάζουν την ανεπανάληπτη Nemesis V8.

Advertisement
Advertisement

Όσοι δεν θυμούνται τη Norton Nemesis V8 δεν πρέπει να αισθάνονται άσχημα. Πρόκειται για μια από τις πολλές προσπάθειες στην ιστορία της βρετανικής μάρκας να επανέλθει δυναμικά στις αγορές η οποία έπεσε στο κενό.

Η Norton Nemesis V8 ήταν μια superbike μοτοσικλέτα υψηλής τεχνολογίας με πολλές καινοτομίες και ασυνήθιστες τεχνικές κατασκευής. Η μοτοσικλέτα παρουσιάστηκε το 1998 και έκανε αίσθηση με τον τεράστιο V8 κινητήρα των 1.5 λίτρων, από τους 280 ίππους, από το πλαίσιο μαγνησίου και από τα χυτά φέρινγκ αλουμινίου.

Ο σχεδιαστής Αλ Μέλινγκ εκείνη την εποχή είχε δηλώσει ότι η μοτοσικλέτα μπορεί να ξεπεράσει τα 350 χλμ./ώρα, κάτι όμως που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε αφού η μοτοσικλέτα αμέσως μετά την παρουσίασή της μπήκε στο Βρετανικό Μουσείο Μοτοσικλέτας.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικές εβδομάδες το Μουσείο που βρίσκεται στο Μπέρμιγχαμ, αποφάσισε σε συνεργασία με την Norton να ανακατασκευάσει τη μοτοσικλέτα και να την κάνει πλήρως λειτουργική. Η Norton πρότεινε για αυτήν τη δουλειά τον ειδικό και έμπειρο στις μοτοσικλέτες της δεκαετίας του 1990 Άλεν Μίλγιαρντ ο οποίος δέχτηκε την πρόκληση.

Ο Μίλγιαρντ έχει ξεκινήσει μια σειρά από βίντεο για να δείξει στον κόσμο τη δουλειά που κάνει πάνω στην Nemesis V8 και την περιπλοκότητα της κατασκευής. Στο πρώτο επεισόδιο ασχολείται με το εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας που είναι χυτό δύο τμημάτων και τις δαγκάνες των φρένων αντίστροφα τοποθετημένες. Στα υπόλοιπα τρία που έχουν κυκλοφορήσει ασχολείται με τον V8 κινητήρα.

Δείτε την προσπάθεια του Άλεν Μίλγιαρντ να επαναφέρει την Norton Nemesis V8.