Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Husqvarna θα παρουσιάσει δύο ηλεκτρικά δίκυκλα ως το 2022

Ελλάδα 1:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Husqvarna θα παρουσιάσει δύο ηλεκτρικά δίκυκλα ως το 2022

NEWSMOTO

Η Husqvarna θα παρουσιάσει δύο ηλεκτρικά δίκυκλα ως το 2022

NEWSMOTO

Η Husqvarna θα παρουσιάσει το Electric e-Pilen και το e-Scooter μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Δύο νέα μοντέλα εμπλουτίζουν την γκάμα των μοτοσυκλετών της Σουηδικής εταιρίας.

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ενισχύουν την τάση των ηλεκτρικών μοντέλων. Ήδη η Kawasaki και η BMW παρουσίασαν πέρυσι το όραμά τους για το μέλλον με νέες ιδέες ηλεκτρικών μοτοσικλετών.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές βρίσκονται στο στάδιο κατασκευής πρωτοτύπων, ενώ άλλοι ήδη έχουν παρουσιάσει λειτουργικά μοντέλα. Η KTM και η Husqvarna, έβαλαν στην γκάμα τους τα off road τα Freeride E-XC και SX-E5 αντίστοιχα και δεν θα μείνουν σε αυτά. Μάλιστα η για τη Husqvarna, θα προσθέσει ένα e-scooter και μία μοτοσυκλέτα δρόμου. Στα τέλη Αυγούστου 2020, η μητρική εταιρεία των KTM και Husqvarna, η Pierer Mobility, στην παρουσίαση των μετόχων έδωσε στην δημοσιότητα τις πωλήσεις, τις πρωτοβουλίες μετά το COVID-19 και τα μελλοντικά μοντέλα.  

Advertisement
Advertisement

Στην ενότητα «Απόδοση και αστική ηλεκτρονική κινητικότητα» της παρουσίασης, δόθηκαν στην δημοσιότητα τα σχέδια για ένα ηλεκτρικό σκούτερ και μίας μοτοσυκλέτας με μπαταρίες. Η γκάμα περιλαμβάνει ένα δίκυκλο κάτω από την ομπρέλα της GasGas, δύο e-ποδήλατα GasGas και Husqvarna, και, φυσικά, το ηλεκτρονικό σκούτερ Husqvarna, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021.

Το πιο ενδιαφέρον μοντέλο που αναφέρθηκε στην παρουσίαση, είναι ένα που δεν είχαμε ακούσει μέχρι τώρα. Στην πραγματικότητα, η Σουηδική εταιρία σχεδιάζει να λανσάρει μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα το 2022. Αυτή τη φορά, ωστόσο, πρόκειται για μία μοτοσικλέτα δρόμου και πιο συγκεκριμένα ένα ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα ενταχθεί στην οικογένεια των Vitpilen και Svartpilen. Η παρουσίαση των μετόχων δεν αποκάλυψε πολλά για την νέα μοτοσυκλέτα, αλλά επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, θα χρησιμοποιήσει ένα αρθρωτό σύστημα μπαταρίας (αυτό σημαίνει περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στο μέλλον;) και ότι θα είναι διαθέσιμο με δύο επιλογές ηλεκτροκινητήρα 4 kW και 10 kW. Λογικά θα μάθουμε περισσότερα καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία παρουσίασης του μοντέλου. Εν τω μεταξύ, το ευχάριστο είναι πως το Norden 901 θα μπαίνει και επίσημα στην γκάμα της εταιρίας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Husqvarna 701 Rally Edition: Από Ελληνικά χέρια (τιμή +video)

Νέες τιμές για τις Husqvarna Svartpilen 401 και Vitpilen 401

Τι είδαμε στο σαλόνι μοτοσυκλέτας του Μιλάνου – Μέρος Β’

Advertisement