Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Honda φέρνει το E-Clutch στις μοτοσικλέτες της (+video)

Ελλάδα 21:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Honda φέρνει το E-Clutch στις μοτοσικλέτες της (+video)

NEWSMOTO

Η Honda φέρνει το E-Clutch στις μοτοσικλέτες της (+video)

NEWSMOTO

Ακόμα μια καινοτομία είναι έτοιμη να προσθέσει στις μοτοσικλέτες της η Honda αυξάνοντας την φιλικότητα προς τον χρήστη.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια η Honda έχει προχωρήσει σε κατά μέτωπο επίθεση σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο έχει δώσει μια έξτρα ώθηση στα συστήματα ασφάλειας και προσβασιμότητας του αναβάτη. Μετά λοιπόν από το πολυβραβευμένο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DCT η Honda παρουσιάζει ένα νέο σύστημα στη μετάδοση που ονομάζει E-Clutch.

Το σύστημα E-Clutch είναι μια ηλεκτρονική υποβοήθηση της χρήσης του συμπλέκτη βοηθώντας στις πιο ομαλές εκκινήσεις, στις ακριβέστερες αλλαγές ταχυτήτων και στη διαδικασία της επιβράδυνσης. Όλα τα παραπάνω γίνονται χωρίς ο αναβάτης να είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει τον συμπλέκτη με το E-Clutch να αναλαμβάνει αυτόματα να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά το E-Clutch είναι ένας ηλεκτρονικός συμπλέκτης ο οποίος αντικαθιστά το χέρι του αναβάτη. Σύμφωνα με την Honda είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται ένα τέτοιο σύστημα σε μοτοσικλέτα, ενώ θα επεμβαίνει μόνο σε τρεις περιπτώσεις: στη διάρκεια της εκκίνησης, στις αλλαγές ταχυτήτων και στη διαδικασία της επιβράδυνσης. Φυσικά ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τον συμπλέκτη όποτε θελήσει, σαν οποιοδήποτε κοινό συμπλέκτη μοτοσικλέτας, ακόμα και όταν επεμβαίνει το σύστημα E-Clutch.

Στόχος του συστήματος είναι να κάνει ακόμα πιο φιλικό το περιβάλλον οδήγησης μιας Honda επιτρέποντας στον αναβάτη να επικεντρωθεί στην οδήγηση και τη διασκέδαση. Το σύστημα είναι ελαφρύ και μικρό σε διαστάσεις, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν σε όλες τις μοτοσικλέτες της Honda.

Advertisement

Η εταιρεία ωστόσο αναφέρει ότι σε πρώτη φάση το E-Clutch θα τοποθετηθεί στις διασκεδαστικές μοτοσικλέτες της. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα έλευσης του συστήματος, ωστόσο αναμένεται σε μοντέλα του 2024 να υπάρχει αυτή η τεχνολογία.

Advertisement

Αυτό είναι το E-Clutch.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Africa Twin 2024: Περισσότερη ροπή, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις
Πινελιές ανανέωσης για το Honda NT1100
Έκλεψε την παράσταση η Honda στο φετινό Wheels & Waves (+video)

Advertisement