Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η Dunlop στο Isle of Man TT του 2019

Ελλάδα 2:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Dunlop στο Isle of Man TT του 2019

NEWSMOTO

Η Dunlop στο Isle of Man TT του 2019

NEWSMOTO

Μερικοί από τους κορυφαίους αναβάτες που ανταγωνίζονται στο Isle of Man TT 2019 (IOMTT), έχουν επιλέξει να αγωνιστούν με ελαστικά Dunlop. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τρέχοντες και πρώην πρωταθλητές.

Advertisement
Advertisement

 

Η Dunlop είχε τεράστια επιτυχία σε αυτή την εμβληματική εκδήλωση, κερδίζοντας 13 διαδοχικούς αγώνες στην κατηγορία Senior TT, ενώ επί του παρόντος κρατάει 18 ρεκόρ για τον ταχύτερο γύρο.

Advertisement
Advertisement

O John McGuinness, 23 φορές νικητής του Isle of Man, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με ελαστικά Dunlop για τη Norton, στις κατηγορίες Superbike και Superlight, επιδιώκοντας να ανακτήσει τον τίτλο του στον παγκοσμίου φήμης αγώνα δρόμου. Ο McGuinness, εγκωμίασε την απόδοση και την ανθεκτικότητα των ελαστικών της Dunlop: «Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ελαστικά για τέσσερις γύρους, μερικοί αναβάτες τα χρησιμοποιούν για έξι γύρους, πράγμα που είναι εκπληκτικό. Αλλά το να «γράφεις» 363 χλμ. με αυτά τα ελαστικά, είναι εντυπωσιακό».

Ο Peter Hickman, θα αγωνιστεί μαζί με τον McGuinness για τη Norton στην κατηγορία lightweight. Ωστόσο, στο Senior TT, θα αγωνιστεί και πάλι για τη Smiths Racing BMW με ελαστικά Dunlop. Ο Hickman περιέγραψε την επίδραση που έχουν τα ελαστικά στην απόδοση της μοτοσυκλέτας: «Πάντα χρησιμοποιούσα ελαστικά Dunlop στο δρόμο. Η Dunlop έκανε μεγάλη διαφορά για εμάς και ήταν έναν από τους λόγους, για τους οποίους μεγάλωσε το ρεκόρ στο Senior TT». Ο Hickman πηγαίνει στο IOMTT του 2019, έχοντας προηγηθεί η επικράτησή του στο North West 200 (NW200), όπου κέρδισε τον αγώνα Superstock.

Ο 16 φορές νικητής του Isle of Man, Ian Hutchinson, θα διαγωνιστεί για τη Honda Racing και σκοπεύει να προκαλέσει τον κάτοχο του τίτλου του Senior TT, Peter Hickman. Αγωνιζόμενος για τη Honda, ο Hutchinson θέλει να επιστρέψει στους νικηφόρους αγώνες. Αν και έχει κερδίσει τον διάσημο αγώνα 16 φορές, η τελευταία του νίκη στο Isle of Man ΤΤ ήταν το 2017 στην κατηγορία Superstock.

Advertisement

Δηλώνει εντυπωσιασμένος από την προσήλωση της Dunlop στους αγώνες δρόμου: «Το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό του να δουλεύεις με τη Dunlop, είναι η δέσμευσή της στο TT και στο να σχεδιάζει ελαστικά, που καλύπτουν τις οδηγικές ανάγκες. Η Dunlop έβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια σε αυτή την εκδήλωση και έχει δώσει πραγματικά έμφαση σε αυτό.

Advertisement

O David Johnson, που γεννήθηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, θα επιδιώξει τη νίκη στο Isle of Man TT με την «εργοστασιακή» Honda Racing Team, μαζί με τον Ian Hutchinson. Με την καλύτερη θέση που έχει τερματίσει να είναι η τέταρτη, ο David Johnson πιστεύει, ότι η πλούσια εμπειρία της Dunlop μπορεί να του δώσει τα εργαλεία, για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στο βάθρο, που του διαφεύγει.

Μετά από μια νίκη στον αγώνα NW200 Supersport, ο Lee Johnston πηγαίνει στο Isle of Man TT, όπου στοχεύει να εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη. Συνδυάζοντας τη δύναμη της Ashcourt Racing BMW και την απόδοση των ελαστικών Dunlop, ο Lee Johnston θα επιθυμεί να βελτιώσει τη καλύτερή του επίδοση στο ΤΤ, που είναι η τρίτη θέση.

Ο Michael Dunlop στοχεύει να προσθέσει μια ακόμα νίκη, στο ήδη εντυπωσιακό σκορ των 18 νικών του στο Isle of Man TT στο 2019, οδηγώντας την Tyco BMW. Ο αναβάτης από τη Βόρεια Ιρλανδία διαγωνίστηκε για πρώτη φορά το 2007 στο Isle of Man TT και έκτοτε κάθε χρόνο συνεχίζει να διεκδικεί νίκες. Αξιοποιώντας την εμπειρία και τις τεχνολογικές εξελίξεις, που φέρνουν τα ελαστικά της Dunlop στο Isle of Man TT, ο Michael Dunlop και η ομάδα αγώνων της Tyco BMW βλέπουν τα ελαστικά Dunlop, ως τα τέλεια ελαστικά για να διαγωνιστούν. Η Dunlop έχει επίσης ισχυρή αντιπροσώπευση σε άλλες κατηγορίες. Η ομάδα Milenco by Padgetts Motorcycles επεκτείνει τη σειρά της στην κατηγορία Supersport, με τον Davey Todd να παρατάσσεται με ένα Honda CBR600RR δίπλα στο υπάρχον μέλος της ομάδας Conor Cummins. Στον αγώνα TT Zero, που αφορά αποκλειστικά ηλεκτροκίνητες μηχανές, η Dunlop θα υποστηρίξει για άλλη μια φορά τη Mugen – με στόχο την 6η διαδοχική νίκη.

Advertisement

Η οργάνωση του Isle of Man TT

Τα προκριματικά του TT πραγματοποιούνται κάθε βράδυ μέχρι τις 31 Μαΐου (εκτός από την Κυριακή 26 Μαΐου). Ο πρώτος αγώνας ξεκινάει την 1η Ιουνίου, με τον αγώνα Superbike TT και τελειώνει στις 7 Ιουνίου, με τον αγώνα Senior TT.