Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Husqvarna 701 Enduro & Supermoto MY2021: Μονοκύλινδρες επιθυμίες

Ελλάδα 5:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Husqvarna 701 Enduro & Supermoto MY2021: Μονοκύλινδρες επιθυμίες

NEWSMOTO

Husqvarna 701 Enduro & Supermoto MY2021: Μονοκύλινδρες επιθυμίες

NEWSMOTO

Η εξέλιξη για τα φοβερά και τρομερά 701 συνεχίζεται και μετά την ολική αναβάθμιση του 2020 έρχεται μια μικρότερου μεγέθους για το 2021, ικανή να τα κρατήσει στην κορυφή της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Μια εξαετία διαρκούς εξέλιξης είναι αυτή που μαρτυρά με τον καλύτερο τρόπο την προσοχή που δίνει η αυστριακή φίρμα στην εξειδικευμένη σειρά 701. Χρόνο με το χρόνο τα δύο μεγάλα μονοκύλινδρα βελτιώνονται, σε μια προσπάθεια να δώσουν στον πλέον απαιτητικό αναβάτη πραγματική οδηγική απόλαυση. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 693cc και 74Hp, το πλαίσιο “βράχος” και τα κορυφαία περιφερειακά είναι μελετημένα και κατασκευασμένα έτσι ώστε να προσφέρουν αγωνιστική τεχνολογία και συμπεριφορά. Δύο απόλυτες μοτοσυκλέτες, δύο πραγματικά “εργαλεία”, εξοπλισμένα με συστατικά και ηλεκτρονικά βοηθήματα από το πάνω ράφι.

Περί ηλεκτρονικών

Το ηλεκτρονικό γκάζι (R-b-W) διαχειρίζεται δύο διαφορετικά οδηγικά προγράμματα, τα οποία μάλιστα μπορούν να επιλέγονται από τον αναβάτη και εν κινήσει. Το πλήρως απενεργοποιούμενο ABS της Bosch διαθέτει λειτουργία Cornering και το κιβώτιο ταχυτήτων ένα σύστημα που λειτουργεί σαν quickshifter+/- (Easy Shift Function το ονομάζει ο κατασκευαστής) και μέσω του οποίου οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη, με μικρότερες διαδρομές και μεγαλύτερη ακρίβεια.

Advertisement
Advertisement

Τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ και συνεχίζονται με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, το οποίο έχει λειτουργία -σε δύο επίπεδα- που αναγνωρίζει τη γωνία κλίσης της μοτοσυκλέτας και στη συνέχεια δρα ανάλογα. Όπως και στην περίπτωση του ABS, το εν λόγω σύστημα μπορεί και να απενεργοποιηθεί πλήρως, ο αναβάτης αποφασίζει ανάλογα με το τι θέλει να κάνει.

Advertisement

Περί εμφάνισης

Από το 2015 που εμφανίστηκαν και μέχρι το 2019, η Husqvarna ακολούθησε την πολιτική της “ισοπέδωσης” όσον αφορά στην εμφάνιση των 701 SM και Enduro, κοινώς ήταν πανομοιότυπα. Αυτό έπαψε να ισχύει πλέον και από το 2020 απέκτησαν τα δικά τους ξεχωριστά χρώματα και γραφικά! Αυτό από μόνο του καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την εξέλιξη αυτών των απόλυτα εξειδικευμένων μοντέλων του ο αυστριακός κατασκευαστής.

Advertisement

Οι βελτιώσεις για το 2021

• Νέα εξάτμιση και προσαρμογή στο Euro5
• Νέα monoblock τετραπίστονη δαγκάνα Brembo στο Supermoto
• Nέα οθόνη LCD, που πλέον περιλαμβάνει ενδείξεις για τις στροφές του κινητήρα και την επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο
• Νέα σχεδίαση προβολέα, βασισμένη στα αγωνιστικά μοντέλα της εταιρείας

Advertisement

Τιμές και αφίξεις

Τα 701 Supermoto και 701 Enduro θα βρίσκονται πολύ σύντομα στη χώρα μας και σε τιμές που έχουν καθοριστεί στα 12.390€ και 11.990€ αντίστοιχα. Αμφότερα υποστηρίζονται και από μια σειρά γνήσιων αξεσουάρ της Husqvarna, η οποία περιλαμβάνει από προστατευτικά και εξατμίσεις μέχρι μεγαλύτερα δοχεία καυσίμου και τριπλέτα βαλιτσών! Όσο και να ψάξετε πάντως στη λίστα, μαρσπιέ συνεπιβάτη δεν θα βρείτε. Μερικές μοτοσυκλέτες έχουν φτιαχτεί για να προσφέρουν όμορφες στιγμές μόνο σε έναν και αυτά τα 701 ανήκουν σε αυτές..

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Αφιέρωμα: 30 χρόνια Honda CBR Fireblade

Suzuki Hayabusa MY2021: Το γεράκι εφορμά ξανά!

Triumph Speed Triple 1200 RS MY2021: Τρικύλινδρη φοβέρα