Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Honda Forza 125

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Forza 125

NEWSMOTO

Honda Forza 125

NEWSMOTO

Tο Honda Forza 125 παραμένει στην κορυφή των premium, σπορ GT σκούτερ της Honda με μία ξεχωριστή σχεδιαστική φιλοσοφία αλλά και τόσο πλούσιο εξοπλισμό που δικαιολογεί και με το παραπάνω τις 80.000 πωλήσεις του.

Advertisement
Advertisement

Το Forza 125 είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας Forza που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το μεγάλο 750 και το μεσαίο 350. Εμφανισιακά είναι σχεδόν ίδιο με το 350, με έντονες γραμμές που διαμορφώνουν μία λιτή και μοντέρνα εμφάνιση, δημιουργώντας μία αίσθηση δυναμικού σπορ χαρακτήρα και διακριτικής πολυτέλειας.

Ο μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος κινητήρας με χωρητικότητα 125 κ.εκ., πληροί τις νέες προδιαγραφές ρύπων και ενσωματώνει την τεχνολογία idle stop, με την χρήση της οποίας το scooter σβήνει όταν ακινητοποιείται και «ανάβει» μόλις ανοίξετε το γκάζι. Το σύστημα έχει αθόρυβη λειτουργία, χάρη στη γεννήτρια-εκκινητή ACG. Η ισχύς του κινητήρα είναι 14,7 ίπποι στις 8.750 σ.α.λ και 1,2 κιλά ροπής στις 6.500 σ.α.λ.

Η ζελατίνα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη και σχεδιασμένη ώστε να παρέχει προστασία από τον αέρα, προωθώντας τη ροή του πάνω από το κεφάλι του αναβάτη και περιορίζοντας τους θορύβους, έχει συνολική διαδρομή 180 χλστ και ρυθμίζεται από έναν διακόπτη στο αριστερό γκριπ.

Advertisement
Advertisement

Μία ακόμα τεχνολογία που αυξάνει την αυτοπεποίθηση του αναβάτη σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης είναι η προσθήκη του Honda Selectable Torque Control (HSTC), που διαχειρίζεται έξυπνα την πρόσφυση στον πίσω τροχό.

Κάτω από την σέλα χωράνε δύο full face κράνη, ένα χαρακτηριστικό που απογειώνει την χρηστικότητα ενός scooter που προορίζεται για χρήση εντός πόλης ενώ στον αποθηκευτικό χώρο της ποδιάς υπάρχει επιπλέον θύρα φόρτισης USB για φόρτιση κινητού.

Advertisement

Το πλαίσιο είναι χαλύβδινο σωληνωτό και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 11,5 λίτρα, με την  αυτονομία του να φτάνει περίπου τα 500 χλμ.

Τα όργανα περιλαμβάνουν ένα αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο ενώ στο κέντρο βρίσκεται μία ψηφιακή οθόνη με ενδείξεις όπως συνολικού χιλιομετρητή, αυτονομία καυσίμου και στιγμιαία κατανάλωση, θερμοκρασία περιβάλλοντος και ανάγνωση τάσης μπαταρίας.

Advertisement

Το βάρος του Forza 125 στα 161kg πλήρες υγρών, διευκολύνει τον χειρισμό σε μικρές ταχύτητες και το παρκάρισμα αλλά και στις μανούβρες ανάμεσα από τα αυτοκίνητα.

Ο μπροστινός τροχός 15 ιντσών από χυτό αλουμίνιο φοράει ελαστικό 120/70-15, ενώ ο πίσω τροχός 14 ιντσών φοράει ελαστικό 140/70-14, παρέχοντας μέγιστη πρόσφυση και άνεση στην οδήγηση. Στα φρένα υπάρχει ένας μεγάλος, μονός δίσκος 256mm μπροστά που συνδυάζεται με έναν 240mm πίσω, ενώ το 2-κάναλο ABS εξασφαλίζει καλύτερο έλεγχο ακόμα και σε ολισθηρές επιφάνειες.

Advertisement

Το Forza 125 μπορεί να εξοπλιστεί με smart top box 45 λίτρων που ανοίγει με το «έξυπνο» κλειδί, εναλλακτικά διατίθεται με απλό top box 35 λίτρων. Από τα μέσα του 2021 που ισχύει η ισοδυναμία των διπλωμάτων οδήγησης αυτοκινήτου με δίκυκλο κατηγορίας Α1, το Forza 125 μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Honda Forza 750 (+video)
Honda CB300R 2022: Έρχεται με πλουσιότερο εξοπλισμό
Honda Forza 350: Περισσότερη δύναμη και κυβικά