Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Harley Davidson Fat Boy 114 & Road Glide Special

Ελλάδα 14:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Harley Davidson Fat Boy 114 & Road Glide Special

NEWSMOTO

Harley Davidson Fat Boy 114 & Road Glide Special

NEWSMOTO

Δύο νέες συλλεκτικές Harley Davidson περιμένουμε μέσα στο 2020. Πρόκειται για την μοναδική συλλεκτική Fat Boy 114 με σειριακό αριθμό και την Road Glide Special με το χρώμα Eagle Eye Yellow Special Edition

Advertisement
Advertisement

 

Μία επετειακή Fat Boy (η 30th Anniversary) για τα τριάντα χρόνια του μοντέλου και μία ανανεωμένη Road Glide Special με το συλλεκτικό χρώμα Eagle Eye Yellow Special Edition θα παρουσιάσει μέσα στο 2020 η Harley Davidson, τα δύο μοντέλα εκτός από τις οπτικές έχουν και αρκετές διαφοροποιήσεις από τα δίκυκλα προηγούμενων ετών.

Advertisement
Advertisement

Harley Fat Boy 30th Anniversary

Η Harley-Davidson με αφορμή της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την κυκλοφορία του Fat Boy στην αγορά, τιμά την θρυλική μοτοσυκλέτα με την παρουσίαση του επετειακού Fat Boy. Μία ανανεωμένη έκδοση που διαθέτει σκούρα φινιρίσματα και μπρονζέ διακοσμητικά στοιχεία, καθώς και τον κατάμαυρο κινητήρα Milwaukee-Eight 114. Η συλλεκτική έκδοση πρόκειται να κυκλοφορήσει σε μόλις 2.500 μοτοσυκλέτες παγκοσμίως, με την κάθε μια να φέρει το σειριακό αριθμό της σε ειδική πλάκα που έχει τοποθετηθεί στο ρεζερβουάρ.

Ένα Ford F-150 με τα σήματα της Harley Davidson

Το Fat Boy 30th Anniversary εμπνέεται από τον αντίκτυπο που δημιούργησε, το επιβλητικό μοντέλο μέσα στις τρεις τελευταίες δεκαετίες, με μια τολμηρή προσαρμογή σκούρων φινιρισμάτων που συνδυάζονται με την μονοχρωμία Vivid Black. Οι τροχοί αλουμινίου Lakester είναι σατινέ μαύρου χρώματος και διαθέτουν μηχανικά επεξεργασμένες λεπτομέρειες. Ο κατάμαυρος κινητήρας Milwaukee-Eight 114 διαθέτει μαύρα γυαλιστερά καπάκια και διακριτικά μπρονζέ χαμηλά καπάκια εκκεντροφόρου και χρονισμού βαλβίδων. Η εξάτμιση είναι χρώματος Black Onyx, το οποίο είναι ένα χρώμα που αναδεικνύει το χρώμιο σε συνθήκες έντονου φωτισμού.

Advertisement

Το χρώμα Vivid Black επικρατεί στο περίβλημα του προβολέα, το τιμόνι και τα χειριστήρια τονίζοντας τη σκοτεινή συνολική του εμφάνιση, διαφοροποιώντας τη συλλεκτική έκδοση από το αρχικό μοντέλο παραγωγής. Το νέο μπρονζέ λογότυπο Fat Boy ταιριάζει με το μαύρο φινίρισμα και τις υπόλοιπες μπρονζέ λεπτομέρειες που κάνουν το Fat Boy 30th  Anniversary να ξεχωρίζει από το αρχικό μοντέλο των 90s.

Νέες προσφορές Harley-Davidson

Advertisement

Βασισμένο στην πλατφόρμα Harley-Davidson Softail που παρουσιάστηκε το 2018, το Fat Boy έχει εντυπωσιακό όγκο και τονίζεται από τον προβολέα LED που έχει πλέον νέας σχεδίασης περίβλημα. Το 160 χιλιοστών μπροστινό ελαστικό συνδυάζεται με ένα χαρακτηριστικό πίσω ελαστικό 240 χιλιοστών που προσδίδει εργοστασιακό στυλ custom.Ο σκελετός και οι αναρτήσεις Softail σχηματίζουν ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από ακαμψία και χαμηλό βάρος, συμβάλλοντας σε ευελιξία και λειτουργικότητα. Το μονό πίσω αμορτισέρ διατηρεί την χαρακτηριστική εμφάνιση «hard tail» και είναι τοποθετημένο κάτω από τη σέλα. Η απομακρυσμένη υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης πραγματοποιείται με το απλό γύρισμα ενός μοχλού που υπάρχει κάτω από τη σέλα, επιτρέποντας εύκολες ρυθμίσεις ανάλογα με τον σωματότυπο και το βάρος του αναβάτη.Ο κινητήρας Milwaukee-Eight 114 V-Twin, που είναι ο ποιο ισχυρός κινητήρας των μοντέλων Softail, με την κλασική εμφάνιση και τον χαρακτηριστικό ήχο της Harley-Davidson. Ο τρόπος τοποθέτησης του κινητήρα ενισχύει ακόμη περισσότερο την ακαμψία του πλαισίου.

Το Fat Boy παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1989 ως μοντέλο του 1990. Είχε σχεδιαστεί από τους σχεδιαστές Willie G. Davidson και Louie Netz και συνδύαζε μια φρέσκια σύγχρονη εμφάνιση με κλασικές στυλιστικές γραμμές της Harley. Ο Davidson σχεδίασε το φτερωτό λογότυπο του ρεζερβουάρ, που από τότε αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του Fat Boy. Σύμφωνα με το το βιβλίο «100 Years of Harley-Davidson» του Willie G. Davidson: «Πάντα σκεφτόμαστε: Ποιο είναι το όνομα που θα έδιναν οι αναβάτες σε ένα μοντέλο; Ψάχναμε για κάτι ασυνήθιστο, ίσως και λίγο προκλητικό, γιατί είναι ωραίο να αστειεύεσαι με τα προϊόντα σου από καιρό σε καιρό. Το μοντέλο, χαρακτηριζόταν από μια εντυπωσιακή ογκώδη εμφάνισή. Έτσι, το τμήμα μάρκετινγκ σκέφτηκε το όνομα «Fat Boy», το οποίο έγινε άμεσα αποδεκτό και εντυπωσίασε τους αναβάτες της Harley-Davidson».

Advertisement

Harley Davidson Road Glide Special με Eagle Eye Yellow χρώμα

Στα μέσα του 2020, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του και το ανανεωμένο Road Glide  Special με νέα χρώματα υψηλών προδιαγραφών και Custom Black Eagle γραφικά. Συγκεκριμένα, το νέο χρώμα Eagle Eye Special Edition είναι μια custom made απόχρωση, η οποία έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Harley-Davidson.

Χρησιμοποιεί ως βάση το λαμπερό κίτρινο και έχει επικαλυφθεί με διάφανο βερνίκι. Το χρώμα υποστηρίζεται από ένα γραφικό που αποτυπώνει έναν μαύρο αετό που τα φτερά του απλώνονται από τη δεξιά πλευρά του ρεζερβουάρ έως τη δεξιά πλευρά του φέρινγκ. Το λογότυπο Bar & Shield έχει τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά του ρεζερβουάρ. Η γραφή Harley-Davidson έχει ευθυγραμμιστεί με το εξωτερικό άκρο των καπακιών των πλαϊνών βαλιτσών, με την κλειδαριά τους να είναι στο ίδιο χρώμα. Αυτό το ειδικό χρώμα έχει εφαρμοστεί στο φέρινγκ, το ρεζερβουάρ, τα φτερά μπροστά και πίσω, στις πλαϊνές βαλίτσες και τα πλαϊνά καπάκια.